Παρφέ μαστίχας με σος σοκολάτας και καρύδια

Ένα παγωμένο γλυκό με πλούσια και ξεχωριστή γεύση!

Παρφέ μαστίχας με σος σοκολάτας και καρύδια

Ένα παγωμένο γλυκό με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.

Κατάλληλο και για το γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής!

Υλικά (για 10 μερίδες):

125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη

Για τη σος:
200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ με το σύρμα.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και την κοπανισμένη μαστίχα. Χτυπάμε αρκετά έως ότου το μείγμα φουσκώσει, ασπρίσει και κρυώσει.

Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στο μείγμα την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα.

Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ 8×32 εκ. με μεμβράνη (να εξέχει η μεμβράνη από τη φόρμα), γεμίζουμε με το μείγμα του παρφέ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.

Σος: Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα κατσαρολάκι.

Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ για λίγα λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τη ρίχνουμε πάνω από τα σερβιρισμένα κομμάτια παρφέ και προσθέτουμε τα καρύδια.

Tip: Όταν πρόκειται να σερβίρουμε και θέλουμε η σος να είναι ρευστή, τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

 

Εαρινά μαγειρέματα, Γαστρονόμος, τχ. 24.

Διαβάστε επίσης

Close