Γιατί σταματήσαμε να «περνάμε» καλά;

Χρειαζόμαστε που και που την ανεμελιά και την διασκέδαση!

Γιατί σταματήσαμε να «περνάμε» καλά;

Η αλήθεια είναι πως πλέον η καθημερινότητα μας, οι ρυθμοί που ακολουθούμε και η ρουτίνα που έχουμε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια μας έχουν αναγκάσει να μην «περνάμε» καλά.

Θυμάστε στα πιο νεανικά χρόνια μας που το μόνο που μας ένοιαζε ήταν η ανεμελιά μας, η ζωή χωρίς πίεση και γενικώς το μοτίβο του κάνω οτιδήποτε προκειμένου να «περνάω» καλά;

Πραγματικά, τί μεσολάβησε και ξαφνικά δεν συμβαίνει αυτό; Ποιος μας αφαίρεσε το χαμόγελο και τη χαρά από τη ζωή μας ή τουλάχιστον μας την περιόρισε; Φταίνε όντως μόνο οι συγκυρίες και τα πράγματα που έγιναν μέσα στα χρόνια ή οι επιλογές μας σχετικά με τους ανθρώπους που έχουμε διαλέξει να είναι δίπλα μας;

Η απάντηση συνήθως βρίσκεται στον ίδιο μας τον εαυτό… Εμείς επιτρέψαμε να συμβεί αυτό. Εμείς επιτρέψαμε να μας επηρεάσουν καταστάσεις που υπό λογικές συνθήκες θα αψηφούσαμε ή θα προβάλαμε τις άμυνές μας για να μην μας «ρίξουν». Εμείς επιτρέψαμε να μας αφαιρέσουν το χαμόγελο μας. Εμείς επιτρέψαμε να μας στερήσουν την χαρά μας.

Φτάνει πια!

Χρειαζόμαστε που και που την ανεμελιά και την διασκέδαση. Χρειαζόμαστε να κρατάμε σε απόσταση ανθρώπους τοξικούς που ενώ μας δείχνουν την «αγάπη» τους και την «καλοσύνη» τους… κάπου υποβόσκει η ζήλια, η εκμετάλλευση και η κακία. Προσέξτε τους!

Με την πρώτη ματιά δεν φαίνονται… οι πράξεις τους θα τους προδώσουν με το πέρασμα του χρόνου. Δεν τα χρειάζεστε αυτά τα άτομα, μόλις τα αναγνωρίζετε απομακρυνθείτε και αποκοπείτε από την ζωή τους… μόνο κακό έχουν να σας προσφέρουν.

Αν ισχύει το ρητό «Η ζωή είναι μικρή» τότε προτιμήστε να είστε κοντά σε ανθρώπους που σας αγαπάνε πραγματικά, θέλουν μόνο το καλό σας και να σας βλέπουν ευτυχισμένους. Ανθρώπους που κοντά τους, η ψυχή σας αγαλλιάσει και «περνάτε» ωραία και διασκεδαστικά. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, όλοι θέλουμε να πούμε και να ακούσουμε το αστείο, το ανέκδοτο και να γελάσουμε μέχρι δακρύων.

Το γέλιο θα ομορφύνει και το πρόσωπο σας και την ψυχή σας! Θα διαπιστώσετε πως δεν είναι όλα μουντά και μαύρα αλλά είναι σαν το ουράνιο τόξο… υπάρχει ποικιλία χρωμάτων και συναισθημάτων. Που όμως χρειάζονται όλα για να είμαστε ψυχικά υγιείς και ευτυχισμένοι!

Ξαναδείτε αισιόδοξα τις καταστάσεις… κάπου αφεθήκατε και «κολλήσατε» σε ένα μαύρο σκηνικό… δεν είναι η πραγματικότητα αυτή! Η πραγματικότητα βρίσκετε εκεί που είμαστε ο εαυτός μας και «περνάμε» καλά!

 

Γράφουν οι Ψυχολόγοι – Ψυχοθεραπευτές, Γιάννης Ξηντάρας και Ράνια Λεμονή, xidaras.gr
Ο Γιάννης Ξηντάρας και η Ράνια Λεμονή είναι Ψυχολόγοι στο Περιστέρι και επιστημονικοί υπεύθυνοι του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή». Απόφοιτοι των Πανεπιστημίου Αθηνών και Keele (UK) αντίστοιχα, τ.συνεργάτες του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Διαβάστε επίσης

Close