6 Μαθήματα για την Ψυχολογία!

Ένα πρωτότυπο online σεμινάριο!

6 Μαθήματα για την Ψυχολογία!

Ένα ξεχωριστό ομαδικό & βιωματικό σεμινάριο γνώσης, δημιουργικότητας και κοινωνικής δικτύωσης.

Με στόχο την ομαδικότητα και την συνεργασία ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουμε πιο κοντά, να γνωριστούμε, να συνεργαστούμε και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον διπλανό μας.

Η Δύναμη της Ομάδας. Τίποτα Δεν Είναι Αδύνατο Αρκεί Να Πιστέψεις στον Εαυτό Σου

Έξι συναντήσεις με πλούσια –θεωρητική & βιωματική- ύλη, πολλές ασκήσεις, (προαιρετικές) εργασίες και αμέτρητες ευκαιρίες επικοινωνίας, επαφής και συνεργασίας!

Στόχος Προγράμματος

  • Να μάθουμε πρώτα από όλα να αξιοποιούμε τα οφέλη της Ψυχολογίας στην καθημερινή μας ζωή!
  • Να μάθουμε να ακούμε τις ανάγκες μας και να αναγνωρίζουμε τα προβλήματά μας!
  • Να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή κάποιον δικό μας άνθρωπο όταν αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογική δυσκολία!

Με παραδείγματα και ανάλυση περιστατικών, με πρακτικές συμβουλές και ομαδικές ασκήσεις!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΗΝΤΑΡΑΣ
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Σύμβουλος Γάμου
Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών
Εισηγητής στο Ανοιχτό Λαϊκό Παν/μιο
Μέλος Ελληνικής & Ευρωπαϊκής
Εταιρείας Ψυχοθεραπείας
Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων
τ. Συνεργ. “Αγ. Σοφία” & “Ευγενίδειο”

ΡΑΝΙΑ ΛΕΜΟΝΗ
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Γάμου
Συστημική Θεραπεύτρια
Σύμβουλος Οικογένειας
Πτυχιούχος Keele University, UK
BSc Ψυχολογίας
MA Εγκληματολογίας
τ.Συνεργάτης ΚΕ.Θ.Ε.Α
Μέλος British Psychological Society

Α. Διάρκεια Σεμιναρίου

Οκτώβριος – Νοέμβριος ’21

2 μήνες, 6 συναντήσεις, 6 μαθήματα – 6 θεματικές ενότητες, minimum 10 ώρες διδασκαλίας, αμέτρητα Q/A (ερωτήσεις – απαντήσεις) και προτεινόμενη βιβλιογραφία σε κάθε ενότητα.

1η συνάντηση Παρασκευή 15/10!

Κρατήστε αυτήν την ημερομηνία!!!

Β. Κόστος Συμμετοχής & Τρόπος Παρακολούθησης

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους έως και την 14/10. Δείτε το κόστος εδώ.

Δυνατότητα βεβαίωσης συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Πολύ σημαντικό! Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται με live video στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο ”6 Μαθήματα για την Ψυχολογία”.

Ωστόσο τα μαθήματα θα παραμένουν στον ”τοίχο” της ομάδας για όλο το επόμενο διάστημα ώστε η παρακολούθησή τους να είναι εφικτή και για τα μέλη που δεν μπόρεσαν να τα δουν live, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone, με σύνδεση στο ιντερνετ!

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή σας με ΜΟΝΟ 3 ΒΗΜΑΤΑ εδώ.

Γ. Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθημάτων

1η Ενότητα.
Εισαγωγή στην Ψυχολογία

Από τον Σίγκμουντ Φρόυντ στον Ίρβιν Γιάλομ: Πως γεννήθηκε η επιστήμη της ψυχολογίας, πως εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων, ποιες είναι οι σημαντικότερες ψυχολογικές προσεγγίσεις και οι εκπρόσωποι τους.

Τι είναι και τι δεν είναι ψυχολογικό πρόβλημα και πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε; Τι είναι και πως γίνεται η ψυχοθεραπεία, ποιες οι διαφορές ψυχολόγου και ψυχιάτρου και με πια κριτήρια μπορούμε να επιλέξουμε τον ειδικό που χρειαζόμαστε;
Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από την ψυχολογία, τους ψυχολόγους και την ψυχοθεραπεία, πρόσφατες έρευνες και νέες τάσεις…

2η Ενότητα.
Ψυχολογία του Ατόμου

Πως συγκροτείται ο εαυτός μας, πως διαμορφώνεται η αυτό εικόνα και η αυτοπεποίθηση. Τι είναι και πως συνδέονται η συνείδηση, το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο;

Καθημερινές δυσκολίες και εμπόδια στην εξέλιξη μας, σημαντικά γεγονότα ζωής, κίνητρα, φόβοι και όνειρα… Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα προβλήματά μας!

3η Ενότητα.
Ψυχολογία της Οικογένειας

Γιατί οι γονείς μας, μας επηρεάζουν τόσο πολύ; Αλλά και ποια είναι η δική μας επιρροή στα παιδιά μας! Οιδιπόδεια συμπλέγματα διάρκειας / ωρίμανση και ενηλικίωση…
Όρια και διαχείριση κρίσεων στις ενδοοικογενειακές σχέσεις!

4η Ενότητα.
Ψυχολογία των (Ερωτικών/Συντροφικών/Συζυγικών) Σχέσεων

Θέματα εγγύτητας και απομόνωσης μεταξύ των συντρόφων. Έρωτας, αγάπη και συνήθεια… Γιατί τόσοι γάμοι οδηγούνται σε διαζύγιο;
Προβλήματα -και λύσεις- στον έγγαμο βίο. Επικοινωνία, αλληλοκατανόηση, μεγάλωμα των παιδιών… Έλλειψη σεβασμού, εμπιστοσύνης, ερωτικής επιθυμίας…

5η Ενότητα.
Άγχος, κατάθλιψη, ψυχαναγκασμοί & κρίσεις πανικού

Επεξήγηση των πιο συχνών ψυχολογικών διαταραχών στην καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων με παραδείγματα και ανάλυση περιστατικών.

Από τι/που προέρχεται το πρόβλημα και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή κάποιον δικό μας άνθρωπο; Προληπτική συμβουλευτική, πρακτικές συμβουλές και βιωματικές ασκήσεις…

6η Ενότητα.
Υπαρξιακά ερωτήματα & αγωνίες

Άγχος θανάτου, νόημα της ζωής, ελευθερία και βούληση, απομόνωση…
Μία αναλυτική και σε βάθος συζήτηση για την πανανθρώπινη διάσταση των υπαρξιακών ερωτημάτων. Τρόποι διαχείρισης της υπαρξιακής αγωνίας και διεξόδου από την κρίση!

Δ. Ημερομηνίες & ώρες μαθημάτων

Οκτώβριος: Παρασκευή 15,22,29

Νοέμβριος: Παρασκευή 12,19,26

Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 7.30μμ

(και θα ολοκληρώνονται στις 9.00μμ περίπου –ίσως και λίγο περισσότερο- ανάλογα με την συμμετοχή και τον όγκο των ερωτημάτων σας…)

*Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με το σεμινάριο, μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα 210.66.19.177 & 6948634485, καθημερινές 10.00πμ με 8.00μμ.

Διαβάστε επίσης

Close