Γαρίδες γιουβέτσι

Λεπτή γεύση και άρωμα που σε απογειώνει!

Γαρίδες γιουβέτσι

Ένα εύκολο, γρήγορο, άκρως καλοκαιρινό φαγητό!

Υλικά:

1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
½ κιλό ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 πιπεριές καυτερές κόκκινες
1 λουκάνικο κομμένο φέτες
400 γρ. ρύζι
4 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 ποτήρια ζεστό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού καλό ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας πάπρικα
Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πρώτα απ’ όλα, σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λουκάνικα να ψηθούν ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να ξανθίσουν και παράλληλα ρίχνουμε και το ρύζι. Μόλις ξανθίσει και το ρύζι μας, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις ντομάτες και όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες. Παίρνουν μια βράση ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μας.

Παίρνουμε μια γάστρα ή ένα ταψάκι με καπάκι και ρίχνουμε τη σάλτα μας με όλα τα υλικά. Τοποθετούμε και τις γαρίδες στο τέλος, σκεπάζουμε τη γάστρα μας και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου ελέγχοντας κατά περιόδους το νερό στη γάστρα μας.

Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!

 

Καλογηρική Μαγειρική, αρχιμ. Δοσίθεου

Διαβάστε επίσης

Close