Πέστροφες κοκκινιστές στο φούρνο!

Η βασίλισσα του γλυκού νερού με κατακόκκινη και γευστικότατη σάλτσα!

Πέστροφες κοκκινιστές στο φούρνο!

Μια αλλιώτικη συνταγή, γεμάτη γεύση και μυρωδικά.

Υλικά:
4 πέστροφες (200-250 γρ. περίπου έκαστη)
¼ του ποτηριού του νερού χυμό λεμονιού
1 κιλό πατάτες περίπου, ανάλογα με το ταψί μας, κομμένες σε φέτες
3-4 καρότα κομμένα σε ψιλές φέτες
3 κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 ντομάτες κόκκινες περασμένες στο ρεντέ
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Προετοιμασία πέστροφας: Καθαρίζουμε τις πέστροφες εσωτερικά από τα εντόσθιά τους και εξωτερικά τις τρίβουμε με αλάτι. Τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες να ρουφήξουν το αλάτι τους για να νοστιμίσουν. Μετά τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Σάλτσα : σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και τις πατάτες με το λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τις ντομάτες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να γίνει η σάλτσα μας.

Παίρνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τις πέστροφες. Βάζουμε τις πατάτες γύρω γύρω και ανάμεσα στις πέστροφες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200 oC μέχρι να ψηθούν.

Σερβίρονται ζεστές!

 

Καλογηρική Μαγειρική, αρχιμ. Δοσίθεου

Διαβάστε επίσης

Close