Έξυπνες καθημερινές ιδέες για μαμάδες

Πρακτικές και γρήγορες ιδέες που λύνουν τα χέρια σας και οργανώνουν το σπίτι σας!

Έξυπνες καθημερινές ιδέες για μαμάδες

Διευκολύνετε τη ζωή σας αξιοποιώντας όσα έχετε στο σπίτι.

1. Στα παιδιά συνήθως δεν αρέσει το σπανάκι. Δοκιμάστε να βάλετε βρασμένο σπανάκι στο μείγμα για τα μπιφτέκια ή τους κεφτέδες σας. Και σπανάκι θα φάνε και κεφτέδες με ξεχωριστή γεύση.

2. Βάλτε τα παιχνίδια των παιδιών όταν παίζουν στον κήπο ή στην αμμουδιά σε διχτάκι για τα ψώνια ή σε σακούλα ρούχων για το πλυντήριο. Όταν γυρίσετε στο σπίτι, βάλτε τα κάτω από τρεχούμενο νερό. Θα καθαρίσουν και θα στεγνώσουν εύκολα και γρήγορα χωρίς ανακατωσούρα.

3. Δώστε αστεία ονόματα στα λαχανικά που δεν αρέσουν στα παιδιά σας, όπως μικρά δέντρα (μπρόκολα), μικρές ομπρέλες (μανιτάρια), κεφάλι της γιαγιάς (κουνουπίδι) και θα δείτε πόσο πιο εύκολα θα τα τρώνε.

4. Την ημέρα που θα γεννηθεί το μωρό σας, αγοράστε μία ή όλες τις εφημερίδες της συγκεκριμένης μέρας. Θα είναι και για σας και για το παιδί όταν μεγαλώσει μια πολύ ωραία ανάμνηση και ένα πρωτότυπο σουβενίρ.

5. Για να μη χάνονται τα καπέλα των παιδιών συνηθίστε να «καπελώνετε» κούκλες και ζωάκια που βρίσκονται στο δωμάτιό τους. Διακόσμηση και πρακτικότητα ταυτόχρονα!

6. Τα παιδιά σας θέλουν να ζωγραφίσουν με νερομπογιές; Μην πανικοβάλλεστε! Φορέστε τους παλιά αδιάβροχα για να μη λερώσουν τα ρούχα τους και απλώστε παλιά πλαστικά τραπεζομάντηλα πάνω στο γραφείο τους και κάτω στο πάτωμα. Όταν τα σηκώσετε όλα θα είναι όπως πριν, χωρίς λεκέδες και ζημιές.

7. Όταν ξεβγάζετε από το σαμπουάν τα μαλλιά του μωρού σας μπαίνουν οι σαπουνάδες στα μάτια του και τσούζουν; Κολλήστε στο ταβάνι του μπάνιου σας χαρούμενα πολύχρωμα και αστεία σχήματα, αριθμούς και ανθρωπάκια. Έτσι το μωρό σας θα ασχολείται κοιτάζοντας το ταβάνι και οι σαπουνάδες δε θα μπαίνουν στα ματάκια του.

8. Για να μην μπαίνει σαμπουάν στα μάτια των παιδιών την ώρα που κάνουν μπάνιο ή λούζονται και τσούζουν τα μάτια τους, απλώστε πάνω από τα φρύδια τους και στην κόγχη των ματιών τους λίγη βαζελίνη για μωρά. Το νερό και το σαπούνι δε θα μπορούν να περάσουν στα ματάκια τους και τέρμα τα κλάματα.

9. Όταν οργανώνετε παιδικό πάρτι, προετοιμάστε και ένα παιχνίδι θησαυρού. Είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, τα παιδιά διασκεδάζουν και ασχολούνται αρκετή ώρα ψάχνοντας για δωράκια και παιχνιδάκια.

10. Όταν τελειώσετε ένα τηλεφώνημά σας, σχηματίστε το δικό σας νούμερο στο τηλέφωνο. Έτσι τα παιδιά που πατούν συνήθως την επανάκληση δεν θα παίρνουν παρά έναν αριθμό που θα βουίζει.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close