Μεξικάνικα τάκος με λουκάνικα και σαλάτα

Καυτερό και τρώγεται εύκολα με τα χέρια!

Μεξικάνικα τάκος με λουκάνικα και σαλάτα

Ένα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του σνακ που χορταίνει μικρούς και μεγάλους!

Τα tacos τα αγαπάμε ιδιαίτερα, μιας και μπορούν να φτιαχτούν σε αρκετές ποικιλίες και σε πολλούς συνδυασμούς.

Οι μεξικάνοι τα καταναλώνουν με ότι μπορείτε να φανταστείτε μέσα: κιμά, μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι και οι γαρνιτούρες είναι πάλι πάρα πολλές!

Εδώ τη συνταγή τη δίνουμε με λουκάνικα.

Υλικά:
1 μικρό μαρούλι σε κομμάτια
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
1 αβοκάντο σε κύβους
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ελάχιστο τσίλι σκόνη
225 γρ. λουκάνικα πικάντικα σε ροδέλες
8 τάκος
100 γρ. τσένταρ τριμμένο
150 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος (ή προσθέστε στην απλή κρέμα 2 κουταλιές λεμόνι)

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια μαρούλι, τις φέτες ντομάτας και τους κύβους αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε καλά το λάδι, το λεμόνι και το τσίλι, το ρίχνουμε στη σαλάτα και πάλι ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τα τάκος και μοιράζουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα. Μοιράζουμε και τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τελειώνουμε με ια κουταλιά κρέμα επάνω σε κάθε τάκος.

Σερβίρουμε αμέσως!

 

Υγιεινή διατροφή

Διαβάστε επίσης

Close