9 + 1 ιδέες για νόστιμες και πετυχημένες πατάτες! (α΄μέρος)

Λατρεμένες με όποιο τρόπο κι αν μαγειρευτούν!

9 + 1 ιδέες για νόστιμες και πετυχημένες πατάτες! (α΄μέρος)

Λατρεμένες με όποιο τρόπο κι αν μαγειρευτούν!

Δείτε μικρά κολπάκια για να γίνουν πιο νόστιμες και να κρατήσουν περισσότερο καιρό.

1. Όταν καθαρίζετε πατάτες, τρίψτε τις μετά με αλάτι και ξεβγάλτε τις. Το αλάτι ενεργεί σαν καθαριστικό και δεν χρειάζονται επιπλέον ξέβγαλμα για να φύγει το χρώμα.

2. Κάντε νοστιμότερες τις πατάτες φούρνου, βράζοντάς τες πρώτα για 5 λεπτά με έναν κύβο βοδινού και 1 κρεμμύδι. Μετά βάλτε τες στο ταψί για ψήσιμο όπως συνηθίζετε. Θα ενθουσιαστείτε με το άρωμα και τη νοστιμιά τους.

3. Για να γίνουν τραγανιστές και ροδοκόκκινες οι πατάτες φούρνου πρέπει να τις αλείψετε πολύ καλά με λάδι από όλες τις πλευρές!

4. Για να μην καθαρίζετε συνέχεια πατάτες, μπορείτε να κάνετε το εξής: καθαρίστε αρκετές πατάτες, κόψτε τις κανονικά και βάλτε τις να βράσουν για 5-6 λεπτά. Σουρώστε τις και μόλις κρυώσουν, χωρίστε τις σε σακουλάκια και βάλτε τις στην κατάψυξη. Έτσι θα τις έχετε άμεσα μόλις τις χρειαστείτε.

5. Θέλετε τις τηγανητές πατάτες τραγανιστές; Υπάρχει ένα μικρό κόλπο. Τις βάζετε στο τηγάνι και τις τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά είναι ακόμα άσπρες. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για 5-10 λεπτά να κρυώσουν. Τις ξαναρίχνετε σε καυτό λάδι και τελειώνετε το τηγάνισμα. Θα σας ρωτούν όλοι πώς πετύχατε να είναι τόσο τραγανές.

6. Βράζετε πατάτες για πουρέ ή σουφλέ ή πατατοκεφτέδες; Προσθέστε στο νερό που βράζουν οι πατάτες μια ολόκληρη καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο να βράσουν μαζί. Μετά τη βγάζετε και την πετάτε. Ο πουρές σας, όμως, θα έχει πάρει μια ωραία μυρωδιά.

7. Όταν λιώνετε τις βρασμένες πατάτες για να φτιάξετε πουρέ αντί για βούτυρο, προσθέστε τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή cottage. Θα εκπλαγείτε με τη γεύση!

8. Αν δεν πρόκειται να σερβίρετε τον πουρέ σας αμέσως, ισιώστε με σπάτουλα την επιφάνειά του και καλύψτε τον με γάλα, για να μην κάνει κρούστα. Όταν τον σερβίρετε ανακατέψτε τον καλά.

9. Αν μερικές από τις πατάτες που έχετε πάλιωσαν και ρυτίδιασαν, μην τις πετάξετε. Βάλτε τις καθαρισμένες σε κρύο νερό για αρκετή ώρα. Θα συνέλθουν και θα μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε άφοβα.

10. Για να μη σας σαπίζουν οι πατάτες σας, βάλτε δίπλα τους ή μέσα στη σακούλα 2-3 πράσινα μήλα. Βοηθάνε να μη χαλάνε οι πατάτες σας, ακόμα και αν αγοράσατε ολόκληρο σακί.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close