Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Ένα πεντανόστιμο γεμιστό κοτοπουλάκι, να γλύφεις και το… ταψάκι!

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Υλικά για 4 άτομα:

8 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
8 λεπτές φέτες ζαμπόν
8 λεπτές φέτες τυρί gouda ή ημίσκληρο
1 κουτάκι 250 gr μανιτάρια φρέσκα
8 κομμάτια λιαστή ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι

Εναλλακτική γέμιση:
Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
Κατσικίσιο τυρί
8 κομμάτια λιαστή ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να χτυπήσει τα φιλέτα έτσι ώστε να είναι λεπτά, μετά βάζουμε αλάτι και πιπέρι, με ένα πινέλο αλείφουμε τη μισή κουταλιά από τη μουστάρδα και συνεχίζουμε με το τυρί, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, και στο τέλος τη λιαστή ντομάτα σε κομματάκια.

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Διπλώνουμε το φιλέτο πρώτα από το πλάι και μετά σε ρολάκι, στο μεταξύ έχουμε κόψει ένα κομμάτι βαμβακερό σπάγκο και τυλίγουμε το ρολό.

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Παίρνουμε ένα τηγάνι και αφού βάλουμε λίγο σπορέλαιο ροδίζουμε από όλες τις πλευρές τα ρολάκια, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν τα περιττά λάδια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά στους 180c.

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Εναλλακτική γέμιση παίρνουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε περίπου 3 με 4 λεπτά βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μετά το αφήνουμε να κρυώσει βάζουμε γάντια και πιέζουμε με τα χέρια μας το σπανάκι να βγάλει τα πολλά υγρά του, και μετά το τοποθετούμε πάνω από το φιλέτο, μετά το κατσικίσιο τυρί, και τη λιαστή ντομάτα.

Chickenroll…ή κοτοπουλορολάκι

Συνοδεύουμε τα ρολά με πατάτες κομμένες κυδωνάτες στη λαδόκολλα αφού πρώτα τις περάσουμε από το τηγάνι να ροδίσουν και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο, πάπρικα, ελαιόλαδο, και λίγο χυμό λεμόνι.

Ψήνουμε στους 180cγια 35 με 40 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή – Φωτογραφίες: Ευφροσύνη Βασίλαρου

 

 

Διαβάστε επίσης

Close