Μαγειρίτσα χορτοφαγική!

Μια υπέροχη και γευστικότατη χορτοφαγική συνταγή!

Μαγειρίτσα χορτοφαγική!

Για όσους δεν θέλουν να φάνε την κλασική έκδοση της μαγειρίτσας με τα συκωτάκια και τα έντερα, υπάρχει και μια υπέροχη και γευστικότατη χορτοφαγική συνταγή!

Υλικά (για 4 άτομα):

2 κιλά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 μικρό μαρούλι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. της σούπας ταχίνι
1 πατάτα ολόκληρη
1 λεμόνι χυμό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, την πατάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφού βράσουν περίπου 20 λεπτά, βγάζουμε την πατάτα και τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει και να ΄΄δέσει΄΄ για 4-5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.

 

Εαρινά μαγειρέματα, Γαστρονόμος, τχ. 24.

Διαβάστε επίσης

Close