Καλοκαιρινή τάρτα με βερίκοκα

Ένα γλυκό πλούσιο σε βιταμίνες A,B,D

Καλοκαιρινή τάρτα με βερίκοκα

Μια απολαυστική και light συνταγή για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

300 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. ζάχαρη καστανή
225 γραμ. βούτυρο
2 κουτ. μαρμελάδα βερίκοκο
Χυμός 1 λεμονιού
800 γραμ. βερίκοκα φρέσκα
2 αβγά
2 κουτ. αλεύρι
2 κουτ. κορν φλάουρ
4 κουτ. αμύγδαλα κοπανισμένα
50 γραμ. ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού άρωμα αμύγδαλου
450 γραμ. γάλα χλιαρό
50 γραμ. ολόκληρα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο να γίνει σταθερή ζύμη. Ανοίγετε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα τάρτας (25 cm). Καρφώνετε τη βάση της ζύμης με πιρούνι, τη σκεπάζετε με διαφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ βάζετε τη μαρμελάδα και το λεμόνι σε τηγάνι να ζεσταθούν. Κόβετε στα 4 τα βερίκοκα, τα ρίχνεται στο τηγάνι και σιγοψήνετε για 6-7 λεπτά.

Ψήνετε την τάρτα για 30 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε με σύρμα τα αβγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το άρωμα αμύγδαλου και στο τέλος προσθέτετε το χλιαρό γάλα. Σιγοβράζετε να πήξει. Αφήνετε να κρυώσει.

Ρίχνετε στην τάρτα το μείγμα της κρέμας, στραγγίζετε τα βερίκοκα και τα τακτοποιείτε από πάνω και περιχύνετε με το σιρόπι από τα βερίκοκα. Βάλετε τα ολόκληρα αμύγδαλα ανάμεσα στα βερίκοκα και σερβίρετε!

Μερίδες 8
Θερμίδες ανά μερίδα 550.

 

Υγιεινή διατροφή

Διαβάστε επίσης

Close