Βόλτα στη θάλασσα: Τα οφέλη της στην λειτουργία του οργανισμού μας

Βόλτα στη θάλασσα: Τα οφέλη της στην λειτουργία του οργανισμού μας

Όσοι ζούμε, εργαζόμαστε και περνάμε ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο μας μέσα στην ζούγκλα της μεγαλούπολης και τους τρελούς ρυθμούς της, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απόδραση στην παραλία είναι λυτρωτική. Και αυτό εκτός από εμπειρική έχει και επιστημονική εξήγηση.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η παραλία έχει μυρωδιές και ήχους που κάνουν τον εγκέφαλό μας να χαλαρώνει και να τον ανακουφίζει. Μάλιστα, όπως τονίζεται από τους επιστημονικούς κύκλους, τα οφέλη μιας βόλτας στην παραλία για την λειτουργία του οργανισμού μας είναι κατά βάση τρία:

1-Μειώνει τα συμπτωμάτα της κατάθλιψης

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα όσα προσφέρει η παραλία στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ανακούφιση στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Οι μυρωδιές της παραλίας σε συνδυασμό με τον υπνωτικό ήχο των κυμάτων σας γαληνεύουν, σας «καθαρίζουν» το μυαλό και έτσι, όλες οι συνθήκες που κάνουν τον μέσο άνθρωπο να φλερτάρει με την κατάθλιψη, αναιρούνται σε αυτό το μέρος.

2-Καταπολεμά το στρες

Όπως είναι γνωστό, οι στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής έχουν ως βασική θεραπεία το νερό, το οποίο εμπεριέχει φυσικά θετικά ιόντα, που έχουν την ικανότητα να μας χαλαρώνουν. Αν πάτε για μια βουτιά ή αν απλά έρθετε σε μια επαφή με το νερό της θάλασσας είναι σίγουρο ότι θα βιώσετε το αίσθημα της χαλάρωσης.

3-Μας κάνει πιο δημιουργικούς

Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι που περνάνε πολύ χρόνο στη θάλασσα νιώθουν πως η δημιουργικότητά τους έχει αγγίξει ταβάνι. Οι επιστήμονες άλλωστε πιστεύουν πως όταν βρίσκεστε στην θάλασσα, το κεφάλι σας καθαρίζει και προσεγγίζει τα προβλήματά με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως ο διαλογισμός, έτσι και η παραλία προσδίδουν μια αίσθηση ηρεμίας που σας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαχθείτε από οτιδήποτε περιττό και να συγκεντρωθείτε σε ό,τι πραγματικά αξίζει.

Διαβάστε επίσης

Close