Χωρίς να βασίζεσαι πια στην προσωπική σου ιστορία

Η ζωή σου είναι σαν ένα έργο με πολλές πράξεις.

Χωρίς να βασίζεσαι πια στην προσωπική σου ιστορία

Προσπάθησε να αφαιρέσεις όλες τις ταμπέλες που έβαλες στον εαυτό σου.

Οι ταμπέλες χρησιμεύουν μόνο στο να σε αναιρούν. Τελικά αναγκάζεσαι να ζεις σύμφωνα με την ταμπέλα σου, αντί να είσαι το απέραντο πνεύμα που είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής σου. Δεν είσαι Αμερικανός, Ιταλός, Αφρικανός.

Ανήκεις σε μια φυλή, την ανθρώπινη. Δεν είσαι αρσενικό ή θηλυκό, Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικάνος. Είσαι ένα με τη Μοναδική Αλήθεια, τον Θεό. Δεν είσαι αθλητικός ή γοητευτικός ή μαθηματικός ή φιλολογικός τύπος ή οποιαδήποτε άλλη ταμπέλα.

Όταν υπερβείς τις ταμπέλες, ιδίως εκείνες που άλλοι σου κόλλησαν στο παρελθόν, σου δίνεται η ευκαιρία να αφοσιωθείς στο τώρα, με όποιον τρόπο επιθυμείς. Μπορείς να είσαι οτιδήποτε, κάθε στιγμή στη ζωή σου.

Προτείνω να βρεις έναν τρόπο να μεταμορφώσεις την προσωπική σου ιστορία και, καθώς το κάνεις, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι μεταμορφώνεις και όλες τις πεποιθήσεις που χρησιμοποιούσες ως ταμπέλες ή ως ενδείξεις των περιορισμών σου.

Aντικατάστησέ τα όλα με τη γνώση ότι δεν είσαι αυτά που έκανες, αυτά που ήσουν, αυτά που άλλοι σου δίδαξαν ή σου έκαναν. Είσαι ένα με τον Πολυαγαπημένο, συνδεδεμένος πάντα με την πηγή σου και επομένως συνδεδεμένος με την αστείρευτη δύναμη του Πολυαγαπημένου.

Η παλιά σου ιστορία και ό,τι σε πόνεσε δεν υπάρχουν πια εδώ, στη φυσική σου πραγματικότητα. Μην τα αφήσεις να μένουν στον νου σου, σκιάζοντας τις τωρινές σου στιγμές. Η ζωή σου είναι σαν ένα έργο με πολλές πράξεις.

Μερικοί από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται έχουν μικρό ρόλο να παίξουν, άλλοι πολύ μεγαλύτερο. Κάποιοι υποδύονται τους κακούς και άλλοι τους καλούς. Όλοι όμως είναι απαραίτητοι, αλλιώς δεν θα έπαιζαν στο έργο.

Αγκάλιασέ τους όλους και προχώρησε στην επόμενη πράξη.

 

Απόσπασμα από «Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer», Εκδόσεις Έσοπτρον

Διαβάστε επίσης

Close