10 πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι σας (α΄μέρος )

Έξυπνα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

10 πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι σας (α΄μέρος )

Πρακτικές και έξυπνες ιδέες για να δώσετε άμεσα τη λύση σε καθημερινά μικροπροβλήματα.

1. Αν αγοράσατε αποξηραμένα λουλούδια, βάλτε τα σε ένα χαρτί και ψεκάστε τα από όλες τις πλευρές με λακ για τα μαλλιά. Αφού στεγνώσουν ψεκάστε τα με λίγες σταγόνες άρωμα. Η λακ θα τα συγκρατήσει να μην μαδάνε και το άρωμα θα χαρίσει ευχάριστη μυρωδιά στο χώρο που τα βάλατε.

2. Αν τα παπούτσια σας είναι στενά υπάρχει ένα κόλπο με εφημερίδες που μπορείτε να κάνετε για να τα «ανοίξετε» λίγο. Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους νοτισμένες τσαλακωμένες εφημερίδες και αφήστε τις όλο το βράδυ.

3. Φροντίστε τα μαργαριτάρια σας με ένα πολύ εύκολο, ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο. Φοράτε τα όσο πιο συχνά μπορείτε. Η επαφή των μαργαριταριών με το δέρμα τονίζει την ασπράδα τους και δε χάνουν τη γυαλάδα τους, όπως γίνεται όταν τα αφήνετε κλεισμένα στα κουτιά τους.

4. Καλύψτε τις μικρές γρατζουνιές ή τα μικρά σημαδάκια από λευκά βαμμένες επιφάνειες – πλαστικό ή μπογιά – με άσπρο βερνίκι που χρησιμοποιούμε για τα παπούτσια.

5. Για να διευκολύνετε ένα φερμουάρ να ανεβοκατεβαίνει εύκολα, όταν κολλάει και μαγκώνει, περάστε το με ένα κομματάκι σαπούνι ή ε λίγο λιπ γκλος πάνω κάτω, ώσπου να γίνει μαλακό και να μην μαγκώνει.

6. Για να εξαφανίσετε τα σημάδια που αφήνουν τα έπιπλα στις μοκέτες και τα χαλιά σας, βάλτε επάνω παγάκια και αφήστε τα να λιώσουν. Η υγρασία θα κάνει τις ίνες να μαλακώσουν και να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

7. Μόλις κάνετε απόψυξη στην κατάψυξη ή τον καταψύκτη σας, απλώστε σε όλη την επιφάνειά του γλυκερίνη. Την επόμενη φορά ο πάγος θα γλιστρήσει και θα πέσει ευκολότερα.

8. Για να μη σας μπερδεύεται η πολύ λεπτή χρυσή αλυσιδίτσα σας, πασπαλίστε τη με λίγο ταλκ

9. Περάστε με άχρωμο βερνίκι νυχιών τα φο μπιζού σας. Θα διατηρηθούν χωρίς να βρωμίσουν για αρκετό καιρό.

10. Καλύψτε τις μικρές γρατζουνιές ή γδαρσίματα στα ξύλινα έπιπλά σας με καφέ μαλακό μολύβι ματιών. Μετά γυαλίστε κανονικά τα έπιπλά σας και ούτε εσείς δε θα βλέπετε τις «καμουφλαρισμένες» γρατζουνιές.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close