Κανελόνια με τόνο, τυρί ρικότα και σπανάκι

Αγαπημένη συνταγή για γευστικότατο γεύμα!

Κανελόνια με τόνο, τυρί ρικότα και σπανάκι

Ένα πεντανόστιμο φαγητό, με μια διαφορετική γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:
8 κανελόνια
450 γραμ. βρασμένο σπανάκι
350 γραμ. τόνο στραγγισμένο
225 γραμ. τυρί ρικότα
3 αβγά
1 κουτ. ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
600 γραμ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
100 γραμ. μοτσαρέλα είτε σε φέτες είτε τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κανελόνια σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και αφήνετε λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

Γέμιση: σπάτε τα αβγά και τα αναμειγνύετε με το σπανάκι, τον τόνο, τη ρικότα, το ψιλοκομμένο σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε με σειρά σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα σε όλα τα κανελόνια και από πάνω τη μοτσαρέλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.

 

Το χρυσό μενού

Διαβάστε επίσης

Close