Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Εσείς τι λέτε;

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, πέφτετε έξω. Το αυγό έγινε πρώτα!

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι όλη η ζωή πάνω στη Γη εξελίχθηκε. Εξέλιξη είναι η βαθμιαία ανάπτυξη και πρόοδος της ζωής, όπως αυτή διαμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να προσαρμοστεί και να ταιριάζει με το περιβάλλον της.

Για παράδειγμα, ένα σκουλήκι ζει κάτω από το έδαφος, οπότε δε χρειάζεται πολύ γερά μάτια επειδή εκεί δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να δει. Έτσι, οποιαδήποτε μάτια κι αν είχαν κάποτε τα σκουλήκια, χάθηκαν από γενιά σε γενιά.

Εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε όσο είμαστε ζωντανοί, όμως τα παιδιά μας μπορούν. Καθώς τα πράγματα εξελίσσονται σταδιακά, μπορούν ν’ αλλάξουν πάρα πολύ.

Έχετε δει ποτέ εικόνες αυτών των όντων στα οποία πιστεύουμε ότι έμοιαζαν οι πρόγονοί μας. Είχαν μεγάλα μέτωπα, ένα σωρό μαλλιά, μακρύτερα χέρια, καμπουρωτές ράχες, κ.π.λ. δεν ήμασταν πραγματικά <<ανθρώπινα>> πλάσματα τότε, εξελιχθήκαμε βαθμιαία για να γίνουμε αυτό που είμαστε τώρα.

Το ίδιο συνέβη και με την κότα. Αν ανατρέξετε πολύ πίσω στην ιστορία, αυτό που αποκαλούμε σήμερα κότα τότε θα έδειχνε διαφορετικά.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είχε πόδια ενωμένα με νηκτική μεμβράνη που θα τη δυσκόλευαν να περπατήσει.

Κατόπιν, μια μέρα, μια από τις κότες γέννησε ένα αυγό και από εκείνο το αυτό, προήλθε ένα πουλί που δεν είχε τέτοια <<στεγανόποδα>> αλλά ήταν ακριβώς σαν τα σημερινά κοτόπουλα. Είχε εξελιχθεί.

Όμως όλο αυτό έπρεπε να ξεκινήσει με το αυγό, οπότε το αυγό προηγήθηκε της κότας.

 

Paul Heiney, Μικρές Απορίες & Μεγάλα γιατί!

Διαβάστε επίσης

Close