Μυρωδάτη τούρτα Cappuccino

Για τους λάτρες του καφέ και όχι μόνο!

Μυρωδάτη τούρτα Cappuccino

Πεντανόστιμη, ελαφριά, με την ιδιαίτερη γεύση του καφέ.

Υλικά για το παντεσπάνι:
225 γραμ. μπισκότα πτι – μπερ
50 γραμ. σταφίδες
50 γραμ. φιστίκια ψιλοκομμένα
25 γραμ. ζάχαρη άχνη
225 γραμ. σοκολάτα σε πλάκα
50 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. εσπρέσο καφέ διαλυμένο σε 2 κουτ. βραστό νερό
Σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Γέμιση:
50 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη ζάχαρη
100 γραμ. άσπρη σοκολάτα

Εκτέλεση:
Κόβετε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ με τις σταφίδες, τα φιστίκια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.

Κόβετε κομματάκια την πλάκα σοκολάτας και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει καλά η σοκολάτα, ρίχνετε το βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύετε καλά.

Μόλις ενωθούν τα υλικά, τα ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα, τις σταφίδες, τα φιστίκια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και χωρίζετε το υλικό σε δυο δόσεις.

Βάζετε τη μια δόση σε ταψάκι και πιέζετε δυνατά να πάει παντού σε όλα τα σημεία. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει το μείγμα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί καλά και την ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το δουλεύουμε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Αμέσως μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το μείγμα της άσπρης σοκολάτας, ρίχνουμε τη μισή δόση στο ταψάκι, πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε τη δεύτερη δόση με τα μπισκότα και τα καλύπτουμε με τη δεύτερη δόση της άσπρης σοκολάτας και ξανά το βάζουμε στο ψυγείο.

Μετά από μια ώρα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κακάο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Τip: αν θέλετε ακόμη περισσότερη γεύση καφέ, αντί για 1 κουταλιά εσπρέσο, βάζετε περισσότερες…

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Close