8 λόγοι που οι άνθρωποι δένονται τόσο πολύ με τα ζώα

8 λόγοι που οι άνθρωποι δένονται τόσο πολύ με τα ζώα

Ελάχιστα πράγματα είναι πιο συχνά όσον αφορά τις συνήθειες των ανθρώπων από την υιοθέτηση ενός ζώου είτε μιλάμε για κάποιο παραδοσιακό κατοικίδιο όπως η γάτα ή ο σκύλος, η γάτα είτε για πιο… «εναλλακτικά». Η εξήγηση είναι ξεκάθαρη: η παρουσία των ζώων στη ζωή του ανθρώπου είναι πέρα για πέρα χρήσιμη και αποτελεί τη συνέχιση μιας παράδοσης που κρατάει από τα προϊστορικά χρόνια.

Γιατί άραγε οι άνθρωποι έχουν τόσο ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τα ζώα; Οι λόγοι είναι αρκετοί:

1. Η αγάπη των ζώων απέναντί μας είναι σταθερή και χωρίς προϋποθέσεις. Επιζητούν πολύ λίγα και σε αντάλλαγμα δίνουν πολλή στοργή.

2. Αποτελούν μια νότα χαράς μέσα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Το να παίζεις μαζί τους ή να τα παρατηρείς να εκδηλώνουν τις τυπικές συμπεριφορές του είδους τους είναι πολύ ευχάριστο για τον μέσο άνθρωπο.

3. Σε κάνουν να νιώθεις καλά:  είτε πρόκειται για ένα σκύλο που σε χαϊδεύει στο πρόσωπο είτε για μια γάτα που γουργουρίζει στην αγκαλιά σου, η έντασή σου απελευθερώνεται και και σε κάνουν να χαμογελάς.

4. Όταν τα φροντίζεις ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή σου. Από καταφύγια μέχρι κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων που χρειάζονται τη συνεισφορά των ανθρώπων, οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε άψογα με τον εαυτό μας με τη χαρά που τους προσφέρουμε.

5. Η ζέστη και αίσθηση που της επαφής με την γούνα τους είναι κατευναστική για εμάς καθώς μειώνει το άγχος και μας χαλαρώνει. Μάλιστα, με βάση κάποιες τελευταίες έρευνες, μειώνει και την πίεση του αίματος.

6. Όταν νοιάζεσαι για το κατοικίδιό σου είναι σαν να νοιάζεσαι για σένα. Κάθε φορά που το ταΐζεις, κάθε φορά που το προστατεύεις υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως πρέπει καλύπτεις και τις δικές σου ανάγκες και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

7. Αποτελούν πάντα θέμα προς συζήτηση, όταν στερεύεις από θέματα. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλούν για τα κατοικίδιά τους όπως και για τα παιδιά τους. Μάλιστα, ίσως και λίγο περισσότερο…

8. Σε βοηθούν να κάνεις φίλους τόσο μέσα από την βόλτα στο πάρκο, όσο και στα καταφύγια ζώων ή σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις. «Σπάνε τον πάγο» και γίνονται η τέλεια αφορμή για να αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Close