Γαρίδες πιπερονάτες και light!

Μια αγαπημένη συνταγή του ήλιου και της μεσογείου!

Γαρίδες πιπερονάτες και light!

Δεν είναι μόνο η γαλάζια θάλασσα, οι ατελείωτες παραλίες και ο λαμπερός ήλιος που μας τρελαίνουν το καλοκαίρι, μα και οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε κάθε μαγική γωνιά της χώρας μας…

Έτσι λοιπόν, σας ταξιδεύουμε με μια συνταγή εύκολη, γρήγορη που την απολαμβάνουμε ακόμα και στο μπλακόνι μας!

Υλικά:
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
Αλάτι
½ κουτ. γλ. Πιπέρι καγιέν
3 κουτ. βούτυρο
Ξύσμα 1 λεμονιού και φέτες λεμονιού

Μαρινάδα
2 κουτ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 πιπεριές κόκκινες – πράσινες σε φέτες
2 κουτ. γλ. Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένετε τις γαρίδες σε τρεχούμενο κρύο νερό και τις βάζετε σε βαθύ σκεύος με το λάδι και το πιπέρι καγιέν.

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνετε πάνω στις γαρίδες. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ζεσταίνετε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτετε τις γαρίδες με τη μαρινάδα και βράζετε για 3-4 λεπτά.

Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρετε με το ξύσμα και τις φέτες λεμονιού και σερβίρετε. Μπορείτε να τις συνοδέψετε με μαγιονέζα ή γλυκόξυνη σάλτσα και απαραίτητα με ουζάκι!

Καλή σας όρεξη!

 

Το χρυσό μενού

Διαβάστε επίσης

Close