Φιλέτο σολομού με σάλτσα βασιλικού

Μια light συνταγή για όσους φροντίζουν τη σιλουέτα και την υγεία τους!

Φιλέτο σολομού με σάλτσα βασιλικού

Ο σολομός είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι που ταιριάζει τέλεια τόσο με τη γλυκιά γεύση των πράσινων σπαραγγιών όσο και με τα καρότα.

Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα 236

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα ροδέλες
1 ματσάκι σπαράγγια
4 φιλέτα σολομού
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό
75 γραμ. ξηρό άσπρο κρασί
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
15 γραμ. βούτυρο light

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα και πάνω τοποθετείτε τα φιλέτα του σολομού. Βγάζετε τα μισά φυλλαράκια από το βασιλικό και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε τα υπόλοιπα πάνω στο σολομό.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, το κρασί και 100 γραμμάρια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Βγάζετε το σολομό και το διατηρείτε ζεστό. Συνεχίζετε να βράζετε τα λαχανικά για ακόμα 5-10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Ψιλοκόβετε το βασιλικό που έχετε φυλάξει και το προσθέτετε στη σάλτσα. αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.

Μόλις γίνουν τα λαχανικά, τα στρώνετε στο πιάτο και από πάνω τοποθετείτε το κομμάτι του σολομού. Περιχύνετε με το ζωμό και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Close