Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

Ένα πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

Μια απολαυστική σαλάτα με εντυπωσιακή εμφάνιση χωρίς πολλές θερμίδες, ό, τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Μερίδες 4
Θερμίδες ανά μερίδα 310.

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι σέλερι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 γαρίφαλα
500 γραμ. νερό
150 γραμ. ρύζι αναποφλοίωτο
1 κουταλιά μαγιονέζα light
2 πορτοκάλια σε φέτες
25 γραμ. καρύδι
Τρυφερά φύλλα ρόκας και σπανάκι

Εκτέλεση:

Βάζετε το κοτόπουλο, τη δάφνη, το σέλερι, το κρεμμύδι και τα γαρίφαλα σε κατσαρόλα με το νερό. Σιγοβράστε για 30 λεπτά. Στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει. Το κόβετε σε φέτες μετρίου πάχους.

Βράζετε το ρύζι στο ζωμό από το κοτόπουλο για 12 λεπτά. Σουρώνετε και φυλάτε το ζωμό. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το ζωμό. Βάζετε σε μπολ το κοτόπουλο, το ρύζι, το μείγμα μαγιονέζας και τα πορτοκάλια. Ανακατεύετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Στρώνετε στο πιάτο τα φύλλα ρόκας με το σπανάκι, ρίχνετε το μείγμα. Πασπαλίζετε με καρύδι, μυρωδικά, πάπρικα και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Close