Γευστικότατη πίτσα στο τηγάνι

Μόλις σε λίγα λεπτά τρώτε χειροποίητη πίτσα!

Γευστικότατη πίτσα στο τηγάνι

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Αφράτη ζύμη, ξεροψημένη και από τις δυο πλευρές!

Υλικά:

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουτ. σογιέλαιο
210 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 κουτ. ντοματοπελτέ
½ κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμύδι
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
175 γραμ. μοτσαρέλα σε φέτες ή άλλο τυρί που να λιώνει
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
50 γραμ. φιλέτο αντσούγιας

Εκτέλεση:

Βάζετε το αλεύρι σε μπολ και το αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε 2 κουτ. λάδι και 6 κουτ. νερό. Ζυμώνετε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Απλώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει στρογγυλή με διάμετρο περίπου 23 cm.

Βάζετε μια κουταλιά λάδι σε τηγάνι με 23 cm διάμετρο να ζεσταθεί και κατόπιν βάζετε τη ζύμη. Τηγανίζετε ώσπου να ροδίσει για 5-6 λεπτά. Τη βγάζετε σε πιάτο, βάζετε στο τηγάνι άλλη μια κουταλιά λάδι και τηγανίζετε τη ζύμη από την άλλη πλευρά.

Αναμειγνύετε τις στραγγισμένες ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι σκόνη και τη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνετε, απλώνετε πάνω στην ψημένη ζύμη και σκεπάζετε με το τυρί.

Βάζετε το τηγάνι κάτω από προθερμασμένο γκριλ, ώσπου να λιώσει το τυρί. γαρνίρετε με τα φιλέτα αντσούγιας, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

Εννοείται πως στη θέση της αντσούγιας μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο υλικό θέλετε…

Προσοχή: Πριν το ψήσιμο, ελέγξτε την λαβή από το τηγάνι !Αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, ψήστε την πίτσα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγή: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close