Μια συνταγή για να φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο ξακουστή Μεξικάνικη κιμαδόπιτα
Για 4 μερίδες
Θερμίδες ανά μερίδα 492.
Υλικά:
250 γραμ. κιμά
1 κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
210 γραμ. φασόλια κονσέρβα
Λίγο ταμπάσκο σος
Λίγη τσίλι σος
1 κουτ. ντοματοπελτέ
Λίγο καλαμπόκι
2 φύλλα τετράγωνα σφολιάτας (25cm η πλευρά)
Εκτέλεση:
Βάζετε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρετε να ροδίσει καλά ο κιμάς ανακατεύοντας καλά με πιρούνι για να μην σβολιάσει.
Προσθέτετε τα φασόλια και τις σος ταμπάσκο και τσίλι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε πιάτο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 όμοια τετράγωνα. Μοιράζετε το μείγμα του κιμά στα 8 τετράγωνα. Πιέζετε να ενωθούν καλά οι άκρες.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι, στους 190 °C και ρίχτετε τις κρεατόπιτες στο καυτό λάδι για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.
Μπορείτε αντί για τη γέμιση κιμά – φασολιών να βάλετε κοτόπουλο ή σπανάκι με τυρί ή διάφορα ψιλοκομμένα βρασμένα λαχανικά (κουνουπίδι, καρότα, αρακά κ.α.)