Η ψυχική πλευρά του σεξ και τα οφέλη της στη καθημερινή ζωή

Η ψυχική πλευρά του σεξ και τα οφέλη της στη καθημερινή ζωή

Όταν δυο άνθρωποι κάνουν έρωτα, αυτό που προφανέστατα καθορίζει την πράξη τους είναι τα σώματά τους. Όμως όχι μόνο. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το σεξ είναι μια διαδικασία του μυαλού. Είναι μια ανταλλαγή συναισθημάτων, ψυχολογιών, διαθέσεων. Δεν είναι τυχαίο που για πολλούς ανθρώπους, ο ψυχολογικός τομέας παίζει ισάξιο ή καμιά φορά και μεγαλύτερο ρόλο από την σωματική επαφή.

Πολλοί ειδικοί τονίζουν πως το σεξ έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Και σε αυτές περιλαμβάνεται και μια σειρά από ψυχολογικές προεκτάσεις: η διάθεση ενός ανθρώπου αυξομειώνεται σε συνάρτηση με την ποιότητα του σεξ που κάνουν και με τα επίπεδα επικοινωνίας που επιτυγχάνονται μέσω αυτού με τους συντρόφους τους. Μοιάζει ιδεαλιστικό αλλά δεν είναι: ο σύντροφος ή η συντρόφισσά σας μπορεί να γίνει η τέλεια ψυχοθεραπευτική ενίσχυση του μυαλού σας.

Φυσικά, αυτή η πραγματικότητα έχει και την αντίστροφη εφαρμογή. Αν για παράδειγμα, η πνευματική επικοινωνία που έχετε με τον δεσμό σας βρίσκεται σε κακό επίπεδο, αυτόματα η ψυχολογία σας πέφτει. Ναι, το σεξ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην καθημερινή σας ψυχολογία και ειδικότερα, η πνευματική του πλευρά. Γι’ αυτό το λόγο, μην την υποτιμάτε ποτέ. Η λεγόμενη ψυχολογική χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους πρέπει πάντα είναι ζητούμενο όσον αφορά τη σεξουαλική επαφή.

Είναι σαν ένα συγκρότημα που όμως δεν έχει βρει τη χημεία του όσον αφορά την συνύπαρξη των διαφορετικών μουσικών οργάνων. Ακόμα και αν αποτελείται από τέλειους μουσικούς, το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο για τα αυτιά. Έτσι και στο σεξ: η χημεία είναι πάντα ζητούμενο και ξεπερνά κατά πολύ το καθαρά πρακτικό κομμάτι.

Γι’ αυτό δώστε μεγάλη βάση στη ψυχική ένωση με το σύντροφο ή τη συντρόφισσά σας. Όπως σε κάθε πτυχή μιας σχέσης, η επικοινωνία διαπερνάει και τη σεξουαλική διαδικασία. Αν οι ψυχές ενωθούν αποτελεσματικά, τότε αυτόματα θα έχουν αναβαθμιστεί…

Διαβάστε επίσης

Close