Οδηγός επιβίωσης στο πρώτο ραντεβού

Εκτός κι αν είναι σε φάση ‘πρέπει να ξεκουνήσεις, να ξεπεράσεις την παλιά σου σχέση, άσε με να σε συστήσω στον/στην τάδε’…

Οδηγός επιβίωσης στο πρώτο ραντεβού

Πρώτο ραντεβού. Καμιά φορά έχει τη λαχτάρα που περιγράφει η Ρένα Βλαχοπούλου στο ομώνυμο τραγούδι. Εκτός κι αν είναι σε φάση ‘πρέπει να ξεκουνήσεις, να ξεπεράσεις την παλιά σου σχέση, άσε με να σε συστήσω στον/στην τάδε’, που συνήθως υπό τέτοιες συνθήκες ο ρομαντισμός είναι καταδικασμένος προτού καν προκύψει, εκτός κι αν υπάρχει χημεία.

Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην πρώτη εντύπωση και συνήθως αυτή είναι και η σωστή. Οπότε σας ετοιμάσαμε κάτι σαν οδηγό επιβίωσης, ή manual σε πρώτο ραντεβού.

Κανόνας πρώτος. Δεν υπάρχουν κανόνες. Το σημαντικό στα ραντεβού ή σε κάθε ενσταντανέ που περιλαμβάνει μία νέα γνωριμία, μια καινούρια τρικυμία , όπως λέει και η Μαρινέλλα, είναι το να είμαστε ο εαυτός μας. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Πρώτα από όλα δεν έχει σημασία ποιος ζητάει σε ποιον πρώτος το να βγούνε έξω για ποτό/ φαγητό/ο,τιδήποτε. Δεν είμαστε στο 1950. Και σίγουρα δε θα έρθει ο καβαλιέρος στην πόρτα σου με λουλουδένιο κορσάζ καρπού.

Αν έχεις να βγεις καιρό σε ραντεβού και είσαι γυναίκα, μην απορήσεις αν κανείς δε σου ανοίξει την πόρτα ή δε σου τραβήξει το κάθισμα για να κάτσεις. Οι εποχές αλλάξανε. Φυσικά αν βρεις κάποιον που όταν φτάσετε στον προορισμό σας άπαξ και φτάσατε εκεί με κοινό αμάξι και σου ανοίξει την πόρτα να κατέβεις, ε παντρέψου τον.

Δεν είναι ανάγκη να κεράσει ο άνδρας. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, αυτό είναι το πρέπον. Ακόμα και οι ξένοι λένε let me buy you a drink. Οι γυναίκες πλέον είναι χειραφετημένες και πιο ανεξάρτητες από παλιότερα. (Φυσικά δεν μετράει θετικά για τον υποψήφιο αν έχει καβούρια στις τσέπες, αν πληρώσει αυτός πχ και μαζέψει ακόμα και το ευρώ από τα ρέστα στο τραπέζι).

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, είμαστε άνετοι, ειλικρινείς, προσπαθούμε να διασκεδάσουμε. Δεν είναι επαγγελματικό interview, ούτε casting. Είναι απλά μία έξοδος. Σίγουρα πάντως δε ρωτάμε ‘πόσα βγάζεις;’. Αν έχετε ψύχωση με το Instagram, μην αρχίσετε να φωτογραφίζετε το πεντικιούρ σας ή το πιάτο σας προτού το φάτε. Πέραν του ότι μπορεί να μη συμμερίζεται το πάθος σας με τα social media (ναι υπάρχουν ακόμα τέτοιοι!), μπορεί μετά να χαθείτε στις ειδοποιήσεις.

Μετά τη λήξη του ραντεβού, στο καληνύχτα, πράξτε όπως νιώσετε. Μπορεί και να δώσετε ένα αξέχαστο πρώτο φιλί που να περιγράφετε για χρόνια. Ωστόσο, αν φύγει πρώτος, χωρίς να έχει φροντίσει να σας βάλει σε ένα ταξί ή στο αυτοκίνητό σας, προβληματιστείτε.

Όπως και να’ χει μην το σκέφτεστε πολύ. Ερωτευτείτε. Αφεθείτε στην καταστροφική και ταυτόχρονα δημιουργική μανία του έρωτα. Είναι ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστείτε, να ανανεωθείτε. Ο στίχος λέει ‘εσύ για μένα, θα πάθεις έρωτα, κι εγώ για σένα, θα κινδυνεύσω’. Τί είναι η ζωή χωρίς τον έρωτα;

Ακόμα κι αν λόγω συνθηκών είναι ‘κοντόληκτος’, ποιος δεν αναπολεί τα πρώτα χτυποκάρδια, τα πρώτα όλα, το πρώτο φιλί, το πρώτο βράδυ, την πρώτη εκδρομή. Αυτή τη φρεσκάδα του καινούριου;

Δεν υπάρχουν κανόνες στα ραντεβού. Μόνο η επιθυμία να κατακτήσουμε και να κατακτηθούμε. Και ιδανικά, με το να είμαστε απολύτως ο εαυτός μας όσο αυτό κρατάει. Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ευτυχία.

Κείμενο: Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού

Διαβάστε επίσης

Close