Τι θα γίνει τελικά με το εμβόλιο, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δηλαδή δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι υποχρεωτικό…

Τι θα γίνει τελικά με το εμβόλιο, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δε νομίζω να υπάρχει άλλο θέμα που να απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους του σήμερα, από το περιβόητο εμβόλιο. Ναι, το εμβόλιο που θα παρέχει την προστασία από τον Covid 19.

Τι είναι, τελικά, αυτό το εμβόλιο; Γιατί υπάρχουν τόσες ενστάσεις σχετικά με αυτό; Τι συμβαίνει; Εμπεριέχει το περίφημο χάραγμα το οποίο περιμένουν οι πιστοί και το οποίο σύμφωνα με την Αποκάλυψη, θα καταστήσει αδύνατη κάθε δοσοληψία;

Προσωπικά, θεωρώ πως υπάρχει – εκτός από την υγειονομική πρόληψη- η επιθυμία να συνηθίσει ο άνθρωπος σε έναν καινούργιο τρόπο ζωής, να θεωρήσει πως η απώλεια της ελευθερίας του είναι κάτι φυσιολογικό.

Δεν είμαι γιατρός, δεν είναι αυτό το επάγγελμά μου. Ωστόσο, ως σκεπτόμενος άνθρωπος, σκέφτομαι πόσο σύντομα παρασκευάστηκε αυτό το εμβόλιο. Για οι περισσότεροι από εμάς, για παράδειγμα, έχουμε κάνει το εμβόλιο για τη φυματίωση. Αλλά αυτό το εμβόλιο δοκιμάστηκε μέσα σε δεκαετίες, όχι μέσα σε δύο μήνες.

Και πόσο αντιφατικό ακούγεται αυτό το «δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά αν δεν το κάνεις θα στερηθείς βασικές σου ελευθερίες». Δηλαδή ο άνθρωπος χωρίς εμβόλιο δεν μπορεί να εργαστεί, δε θα μπορεί να ταξιδέψει, τα παιδιά δε θα μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο. Δηλαδή δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι υποχρεωτικό. Έχω την αίσθηση πως αυτό δεν είναι ένα απλό εμβόλιο που μοιάζει με τα υπόλοιπα άλλα; είναι μία ακόμα προσπάθεια να παρακολουθηθεί ο άνθρωπος, αν αντιληφθούμε πως όλες οι συναλλαγές πλέον δεν πρέπει να γίνονται με μετρητά αλλά με κάρτες και πλαστικό χρήμα και ο άνθρωπος πρέπει να είναι αλυσοδεμένος σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θέλει να γνωρίζει τα πάντα για εσένα.

Επειδή είμαι ανοιχτόμυαλη ως άνθρωπος, δεν έχω πρόβλημα με εκείνους που θέλουν και θα αποφασίσουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Θεωρώ όμως πως πρέπει να υπάρξει και η ίδια ανοχή σε εκείνους που θα κάνουν αυτή την επιλογή που αφορά το σώμα και την υγεία τους. Για να μη μιλήσω για αυτή την τόσο μεγάλη αναγκαιότητα να κάνουν το εμβόλιο πρώτοι από όλους οι άνθρωποι άνω των 65- μου γεννάει πολλές σκέψεις, αλλά επιλέγω να μην επεκταθώ.

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά ακόμα. Το εμβόλιο είναι απλώς μία αρχή και θεωρώ πως η πραγματικότητα σε λίγο καιρό θα έχει αποκτήσει τελείως διαφορετική υπόσταση.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close