Συγκατοίκηση: οδηγός οργάνωσης & επιβίωσης!

Ποια είναι τα πρώτα βήματα σε μία συγκατοίκηση;

Συγκατοίκηση: οδηγός οργάνωσης & επιβίωσης!

Ολοένα και περισσότεροι προτιμούν τη συγκατοίκηση με φίλους/ γνωστούς τον τελευταίο καιρό. Επίσης, πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να μοιραστούν ένα σπίτι και να χτίσουν μαζί τη ζωή τους.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα σε μία συγκατοίκηση;
Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις και αν είσαι, η αρχή είναι πάντα δύσκολη, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει μία βασική οργάνωση στο χώρο, ώστε να γνωρίζουν όλοι που βρίσκεται το κάθε τι. Μόλις μετακόμισες σε σπίτι με συγκάτοικο; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά αρχικά βήματα, που θα σε βοηθήσουν στα αρχικά βήματα συγκατοίκησης.

4 Iδέες για μία ευχάριστη συγκατοίκηση!

Διακόσμηση
Είτε μπήκατε μαζί σε ένα νέο χώρο, είτε μετακόμισες σε ήδη κατοικημένο σπίτι, μία καλή ιδέα είναι να διακοσμήσετε τους κοινούς χώρους μαζί. Ρώτα την άλλη πλευρά τι ιδέες έχει για το χώρο και πως θα μπορούσατε να τον αξιοποιήσετε μαζί, ώστε να εφράζει και τους δύο!

Καλάθια παντού!
Τοποθέτησε καλάθια στους κοινούς χώρους του σπιτιού και οργάνωσε το ψυγείο, το σαλόνι και το μπάνιο, ώστε να ξέρουν όλοι που βρίσκεται το οτιδήποτε! Επιλέγοντας καλαίσθητα καλάθια, μπορείς να διακοσμήσεις το χώρο ενώ παράλληλα τον οργανώνεις.

Κατανομή εργασιών σπιτιού & οργάνωση αλληλογραφίας
Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μία πηγή διαφωνίας σε κάθε συγκατοίκηση! Για να αποφύγεις τους διαπληκτισμούς μπορείτε να οργανώσετε μαζί ένα εβδομαδιαίο πλάνο εργασιών! Με αυτό τον τρόπο, το σπίτι θα είναι πάντα καθαρό χωρίς παρεξηγήσεις και γκρίνια!

Επιπλέον, υπάρχουν και ειδικές εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου, μόνο για αυτό το σκοπό! Τέλος, στο ίδιο σημείο που έχετε οργανώσει τις εργασίες του σπιτιού, μπορείτε να προσθέσετε ένα έξτρα χώρο για να μοιράζετε τους λογαριασμούς σας!

Οργάνωση μπάνιου
Το μπάνιο μπορεί να γίνει ένας χαοτικός εφιάλτης ακόμα και αν ζεις μόνος/-η, πόσο μάλλον με συγκάτοικο! Χρησιμοποιώντας θήκες ή βάζα, μπορείτε να χωρίσετε τα βασικά προσωπικά σας αντικείμενα και να κρατήσετε τα κοινόχρηστα αντικείμενα (απορρυπαντικά, σαπούνια κτλ) σε άλλο σημείο.

Διονυσία Τ.

Διαβάστε επίσης

Close