Όσα οι άντρες δε συγχωρούν

Ένας άνδρας που δεν αισθάνεται ότι έχει ένα κύρος μέσα στη σχέση, που δε νιώθει ότι τον υπολογίζεις, θα αναζητήσει οπωσδήποτε…

Όσα οι άντρες δε συγχωρούν

Απ ‘ότι φαίνεται, οι περισσότερες γυναίκες ανέχονται τις εκτροπές και τα «λάθη» των συντρόφων τους, μία, ή ακόμη και δύο φορές πριν τους παρατήσουν μια και καλή. Παρ ’όλα αυτά, μόνο ένας στους δέκα άνδρες θα έμεναν με μια γυναίκα και θα τη συγχωρούσαν για κάποιο λάθος που έκανε.

Οι άνδρες δε μπορούν εύκολα να συγχωρέσουν κάποια –έστω και μικρά– παραπτώματα. Θέλετε να το πείτε περιέργεια, θέλετε να το πείτε βλακεία, ωστόσο αυτή είναι η φύση του άνδρα. Κι ίσως πολλές φορές είναι θέμα εγωισμού.

Ίσως οι άνδρες να διαφέρουν πολύ από τις γυναίκες. Ίσως να μην είναι πάντα εύκολη η συνεννόηση. Αλλά, ως άνδρες, έχουν κι εκείνοι τις «κόκκινες γραμμές» τους, τις οποίες αν τις παραβιάσεις, τότε ο δρόμος της συγχώρεσης θα είναι δύσκολος κι ανηφορικός.

Και ο δρόμος αυτός θα είναι άβατος.

Ένα από τα κυριότερα πράγματα τα οποία δε θα συγχωρούσε ποτέ ένας άνδρας, είναι η μείωση της προσωπικότητας του μπροστά σε κόσμο. Σίγουρα, το ίδιο συμβαίνει και στις γυναίκες, αλλά μην ξεχνάμε τον εγωισμό του ανδρικού φύλου.

Ένας άνδρας που δεν αισθάνεται ότι έχει ένα κύρος μέσα στη σχέση, που δε νιώθει ότι τον υπολογίζεις, θα αναζητήσει οπωσδήποτε επιβεβαίωση εκτός σχέσης. Και να μη σε παραξενέψει καθόλου αν τη βρει!

Οι γυναίκες, έχουν την τάση να μειώνουν, με τον καιρό, την αξία και τη γοητεία του άντρα που είναι δίπλα τους. Ναι, αλλά ίσως κάποια άλλη γυναίκα, να τον βρει πολύ ενδιαφέρον, πολύ σέξι, πολύ πνευματώδη. Και σίγουρα, καμία γυναίκα δε θέλει να το ζήσει αυτό στη σχέση της.

Από την άλλη, ένας άνδρας ποτέ δε θα μπορούσε να συγχωρέσει τους συνεχείς καβγάδες για το ίδιο θέμα. Όταν λήγει ένα ζήτημα, πρέπει να λήγει.

Επίσης, σε καμία περίπτωση, μην φτάσετε να τον συγκρίνετε με άλλον άνδρα.

Η σύγκριση δε χωράει ούτε με τον πατέρα σου, ούτε με τον αδελφό σου, και πολύ περισσότερο με φίλους, που μπορεί να είναι κι ερωτικοί του αντίζηλοι σε κάποια φάση. Δε μπορεί μία τέτοια είδους σύγκριση να τους κινητοποιήσει, όπως υπάρχει λανθασμένα η εντύπωση.

Το πιο πιθανό είναι να τους «βγάλει από τα ρούχα» τους και να αναζητήσουν εκείνες τις γυναίκες που δε θα τους συγκρίνουν και θα τους σέβονται. Αλλά και να μην τις αναζητήσουν, μην περιμένεις μετά πως θα σου δώσουν έτσι εύκολα συγχωροχάρτι.

Μπορεί όλα αυτά, λοιπόν, να μην μπορούν εύκολα να τα συγχωρήσουν οι άνδρες, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη «φαινόμενο» για το οποίο δε σηκώνουν καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Και σίγουρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το συγχωρέσουν.

Βεβαίως μιλάμε για την απιστία.

Οι άνδρες είναι γενικότερα κτητικοί. Φυσικά, η άλλη εξήγηση είναι απλώς ότι ο εγωισμός των ανδρών δεν μπορεί να ανεχτεί την απιστία. Δεν μπορούν να δεχθούν το γεγονός πως κάποιος άλλος άνδρας εκμεταλλεύεται την «ιδιοκτησία» τους.

Για τους άνδρες δεν υπάρχει η «τίμια απιστία και ειλικρινής συγχώρεση».

Για χάρη της υπερηφάνειας τους, είναι έτοιμοι να πετάξουν στα σκουπίδια αρκετά χρόνια σχέσης.

Όλοι μας αξίζουμε να είμαστε σε μια χαρούμενη, ασφαλή σχέση και θα προτιμούσα να είμαι single και χαρούμενος, παρά να κρέμομαι από την κάθε απιστία για το υπόλοιπο της ζωής μου!

Γιατί έτσι δε ζεις την πραγματικότητα, αλλά συνεχίζεις να κρύβεσαι οικειοθελώς πίσω από γεγονότα και καταστάσεις που έχουν ταράξει το χαρακτήρα σου και τη σχέση σου.

Άλλωστε το να κερδίσεις έναν άνδρα, είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις, όμως, είναι επάγγελμα!

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος

Διαβάστε επίσης

Καλύτερα για εμάς να φεύγουμε από όπου δεν μας υπολογίζουν…

Καλύτερα για εμάς να φεύγουμε από όπου δεν μας υπολογίζουν…

Όταν ξαφνικά συνειδητοποιείς πως βρίσκεσαι σε μία σχέση είτε φιλική είτε ερωτική στην οποία δεν έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά πολύ πιθανό ρόλο κάποιου κομπάρσου… Όταν ξαφνικά συνειδητοποιείς πως δεν σε υπολογίζουν, δεν σχεδιάζετε μαζί τα μελλοντικά σας πλάνα, όταν δεν σε σέβονται και στο τέλος μπορεί να μην σε εκτιμάνε και να μην σε αγαπούν… […]

Close