Αυγοσαλάτα από κόκκινα πασχαλινά αυγά

Εύκολη, γρήγορη, ελαφριά σαλάτα για μικρούς και μεγάλους!

Αυγοσαλάτα από κόκκινα πασχαλινά αυγά

Εύκολη, γρήγορη, ελαφριά σαλάτα για μικρούς και μεγάλους!

Το Πάσχα πέρασε και σας έμειναν αρκετά αυγά βαμμένα; Θέλετε να τα δοκιμάσετε με διαφορετικό τρόπο;

Εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που σας έμειναν και δοκιμάστε κάτι ανάλαφρο, δροσερό και απολαυστικό!

Υλικά (για 10-12 άτομα):

12 αυγά βρασμένα
4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, μαύρο χοντρό πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αυγά. Κόβουμε και πετάμε πάντα τα σημεία όπου έχει περάσει η βαφή. Αν η βαφή έχει περάσει μέσα στο αυγό, πετάμε όλο το αυγό. Έπειτα τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλερι, τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τρίβουμε το μαύρο πιπέρι.

Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να πάρουν ένα κίτρινο χρώμα.

Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα σκέτη, αλειμμένη σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, μέσα σε σάντουιτς ή ως συνοδευτικό σε πιάτο με κρέας.
Διατηρείται για 2 μέρες στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.

 

Εαρινά μαγειρέματα, Γαστρονόμος, τχ. 24.

Διαβάστε επίσης

Close