Τάρτα με ζύμη καλτσόνε και κολοκυθάκια!

Είτε ως ορεκτικό, είτε κυρίως πιάτο, συμπληρώνει πάντα όμορφα το καθημερινό…

Τάρτα με ζύμη καλτσόνε και κολοκυθάκια!

Μια υπέροχη σπιτική τάρτα με νόστιμη γέμιση από φρέσκα μυρωδικά που θα ξετρελάνει όλους!

Είτε ως ορεκτικό, είτε κυρίως πιάτο, συμπληρώνει πάντα όμορφα το καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι.

Υλικά (για 6-8 μερίδες):

Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Για τη γέμιση:
4 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
300 γρ. κατίκι Δομοκού
2 αυγά
½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. Τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή άνηθο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Για η ζύμη: σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε ½ φλιτζ. Τσαγιού νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας, προσθέτοντας, όταν χρειάζεται, λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη κα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Γέμιση και τάρτα: στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κατίκι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 36 εκ. και πάχους 0,50 εκ. περίπου. Στρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε το φύλλο προσεκτικά καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης. Ό,τι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας το κόβουμε ή το γυρίζουμε πάνω στη γέμιση. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

 

Εαρινά μαγειρέματα, Γαστρονόμος, τχ. 24.

Διαβάστε επίσης

Close