Λαχταριστό Τιραμισού με μασκαρπόνε και καφέ!

Ένα εύκολο, αφράτο και γρήγορο γλυκό!

Λαχταριστό Τιραμισού με μασκαρπόνε και καφέ!

Ένας τέλειος συνδυασμός κρέμας μασκαρπόνε, καφέ και κακάο σε ένα θεϊκό γλυκό!

Υλικά για 4 μερίδες:

• 2 κρόκους αβγών
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 250 γρ. μασκαρπόνε
• 2 ασπράδια αβγών
• 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ
• ½ πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
• Κακάο σκόνη
• Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε μια κρέμα, ανακατεύοντας σε ένα κατσαρόλι που έχουμε σε μέτρια φωτιά, τους δυο κρόκους με τις δυο κουταλιές ζάχαρη και το γάλα.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε πριν.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια καλά να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στην κρέμα και ανακατεύουμε. Τη φυλάμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ και μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ.

Παίρνουμε τα ποτήρια ή γυάλινα μπολάκια και ρίχνουμε μια στρώση κρέμα με τυρί. Στη συνέχεια τοποθετούμε μια στρώση μουσκεμένα σαβαγιάρ και από πάνω άλλη μια στρώση κρέμα με τυρί.

Πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη να γίνει μια όμορφη καφέ επιφάνεια και στο τέλος πασπαλίζουμε ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

 

Νέες συνταγές Μεσογειακής διατροφής

Διαβάστε επίσης

Close