Αιρετικές πράξεις και άλλα συνώνυμα…

Ο Έρως θέλει Θάρρος, γι` αυτό και δεν έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία μας.

Αιρετικές πράξεις και άλλα συνώνυμα...

Εσάς ποιά ήταν η πιο αιρετική πράξη που κάνατε τελευταία;

Βαρύ ερώτημα. Εμένα πάντως δεν ξέρω, ίσως καμιά γι`αυτό φοβάμαι …

Και πάμε στις τρεις κατηγορίες:

1η: Οι άνθρωποι που τις προσπερνάνε, γιατί είναι ανώτερες από δαύτους .
2η: Aυτοί που τις σκοτώνουν εντελώς, για να ασχοληθούν με τον τετριμμένο βίο.
3η: Αυτοί που έχουν το μικρόβιο μέσα τους και τους τρώει συνεχώς, μήπως και χαθούν .

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣΑΙ….

Συζητώντας με τη φίλτατη Μαριάννα σε ένα μπαρ στου Ψυρρή καταλήξαμε ότι όσοι από μας έχουν το μικρόβιο της πρόκλησης εαυτού, της αναζήτησης του κάτι παραπάνω, ή όπως θέλετε ορίστε το, περνάμε δύσκολα. Δύσκολα πνευματικά, στην ευτυχία, στο τί πράττεις και τί τελικά επιθυμείς να πράττεις.

-Όταν λοιπόν με ρωτάνε τί θέλω να γίνω λέω Ευτυχισμένη. Μη γυρίσω πίσω και δω ότι ζω τη ζωή ενός άλλου ή τη ζωή που αναγκάστηκα να ζήσω. Γι`αυτό και κοιτάω πίσω μου συχνά ,να δω πού κάθονται οι ερινύες μου.

-Όταν με ρωτάνε τί σπουδάζω λέω νομική. Άρα, θα γίνεις δικηγόρος η αμέσως επόμενη απόκριση. Το σκέφτομαι λίγο και απαντάω πιθανόν, βάση στατιστικής, γιατί πιθανόν να γίνει και πόλεμος και να γίνω ανταποκρίτρια ή πιθανόν πάλι να κερδίσω το τζόκερ και να μείνω στην Αβάνα χορεύοντας ρούμπα.Τρελή σκέφτονται ποντάρω….

Η απάντηση σ`όλες αυτές τις ερωτήσεις δεν υπάρχει, αλλά οι περισσότεροι φοβόμαστε όταν δεν σχεδιάζουμε, όταν νιώθουμε ότι η ζωή μας είναι σε αταξία και το γκρόου πλαν χάνεται. Αυτό που για άλλους πρέπει να ‘ναι σπουδαίο, για άλλους μοιραίο, για άλλους ασήμαντο και σταθερό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ….

Έρως συνώνυμες για μένα η Παράδοση, ο Πόλεμος. Για άλλους δεν ξέρω, ίσως Αγάπη.
Πάντως να πολιτικολογώ μ`αρέσει, να ερωτολογώ το ίδιο, άρα; Σωστότατη η ρήση του ότι δεν υπάρχει πιο πολιτική πράξη απ`τον έρωτα και πιο αιρετική θα συμπλήρωνα εγώ.

Αλλά τί είναι έρωτας; Ποιός ξέρει…
Ο Έρως θέλει Θάρρος, γι` αυτό και δεν έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία μας. Απαιτεί Ελευθερία, παραδομένη εκουσίως, τί πιο ερεθιστικό, αλλά και συνάμα φοβιστικό.

Το Σεξ θέλει Θράσος, γι`αυτό και διαπρέπουμε στο δεύτερο. Ζητάς και παίρνεις. Μετά φεύγεις, μετά δε φοβάσαι, κοιτάς το κομπιούτερ και συνεχίζεις τη δουλειά σου.

Απόλυτα λογική άλλωστε η πορεία τούτου δα του κόσμου…

Η γενιά του Ρεμπώ είχε να παλέψει με φυλακισμένα πνεύματα και αυτοκτονούσε..

Η γενιά του Μαρξ έζησε το ιδεατό φτιάχνοντας μη ιδεατές ιδεολογίες για να το κάνει πράξη …

Η γενιά του ΧέμινγουεΪ πάλεψε για τα ιδανικά της με Πάθος, με Σπαθί και με Έρωτα …

Η γενιά του Τώρα έχει να παλέψει με τεχνιτή νοημοσύνη και αόρατους εχθρούς, άρα μην την κατηγορείτε! Το σεξ είναι ίσως η τελευταία πρωτόγονη πράξη που τη φέρνει σε επαφή με τον άνθρωπο, γι` αυτό το ανήγαγε σε αξία…

 

Κουτή Ειρήνη Βασιλεία!

Διαβάστε επίσης

Αγάπη και σεβασμός για τον εαυτό σου

Αγάπη και σεβασμός για τον εαυτό σου

Όταν αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο, θα προσελκύσεις περισσότερες ενέργειες ανώτερης ποιότητας και ό,τι έχεις μέσα σου θα αρχίσει να αλλάζει.

Close