Αιρετικές πράξεις και άλλα συνώνυμα…

Ο Έρως θέλει Θάρρος, γι` αυτό και δεν έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία μας.

Αιρετικές πράξεις και άλλα συνώνυμα...

Εσάς ποιά ήταν η πιο αιρετική πράξη που κάνατε τελευταία;

Βαρύ ερώτημα. Εμένα πάντως δεν ξέρω, ίσως καμιά γι`αυτό φοβάμαι …

Και πάμε στις τρεις κατηγορίες:

1η: Οι άνθρωποι που τις προσπερνάνε, γιατί είναι ανώτερες από δαύτους .
2η: Aυτοί που τις σκοτώνουν εντελώς, για να ασχοληθούν με τον τετριμμένο βίο.
3η: Αυτοί που έχουν το μικρόβιο μέσα τους και τους τρώει συνεχώς, μήπως και χαθούν .

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣΑΙ….

Συζητώντας με τη φίλτατη Μαριάννα σε ένα μπαρ στου Ψυρρή καταλήξαμε ότι όσοι από μας έχουν το μικρόβιο της πρόκλησης εαυτού, της αναζήτησης του κάτι παραπάνω, ή όπως θέλετε ορίστε το, περνάμε δύσκολα. Δύσκολα πνευματικά, στην ευτυχία, στο τί πράττεις και τί τελικά επιθυμείς να πράττεις.

-Όταν λοιπόν με ρωτάνε τί θέλω να γίνω λέω Ευτυχισμένη. Μη γυρίσω πίσω και δω ότι ζω τη ζωή ενός άλλου ή τη ζωή που αναγκάστηκα να ζήσω. Γι`αυτό και κοιτάω πίσω μου συχνά ,να δω πού κάθονται οι ερινύες μου.

-Όταν με ρωτάνε τί σπουδάζω λέω νομική. Άρα, θα γίνεις δικηγόρος η αμέσως επόμενη απόκριση. Το σκέφτομαι λίγο και απαντάω πιθανόν, βάση στατιστικής, γιατί πιθανόν να γίνει και πόλεμος και να γίνω ανταποκρίτρια ή πιθανόν πάλι να κερδίσω το τζόκερ και να μείνω στην Αβάνα χορεύοντας ρούμπα.Τρελή σκέφτονται ποντάρω….

Η απάντηση σ`όλες αυτές τις ερωτήσεις δεν υπάρχει, αλλά οι περισσότεροι φοβόμαστε όταν δεν σχεδιάζουμε, όταν νιώθουμε ότι η ζωή μας είναι σε αταξία και το γκρόου πλαν χάνεται. Αυτό που για άλλους πρέπει να ‘ναι σπουδαίο, για άλλους μοιραίο, για άλλους ασήμαντο και σταθερό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ….

Έρως συνώνυμες για μένα η Παράδοση, ο Πόλεμος. Για άλλους δεν ξέρω, ίσως Αγάπη.
Πάντως να πολιτικολογώ μ`αρέσει, να ερωτολογώ το ίδιο, άρα; Σωστότατη η ρήση του ότι δεν υπάρχει πιο πολιτική πράξη απ`τον έρωτα και πιο αιρετική θα συμπλήρωνα εγώ.

Αλλά τί είναι έρωτας; Ποιός ξέρει…
Ο Έρως θέλει Θάρρος, γι` αυτό και δεν έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία μας. Απαιτεί Ελευθερία, παραδομένη εκουσίως, τί πιο ερεθιστικό, αλλά και συνάμα φοβιστικό.

Το Σεξ θέλει Θράσος, γι`αυτό και διαπρέπουμε στο δεύτερο. Ζητάς και παίρνεις. Μετά φεύγεις, μετά δε φοβάσαι, κοιτάς το κομπιούτερ και συνεχίζεις τη δουλειά σου.

Απόλυτα λογική άλλωστε η πορεία τούτου δα του κόσμου…

Η γενιά του Ρεμπώ είχε να παλέψει με φυλακισμένα πνεύματα και αυτοκτονούσε..

Η γενιά του Μαρξ έζησε το ιδεατό φτιάχνοντας μη ιδεατές ιδεολογίες για να το κάνει πράξη …

Η γενιά του ΧέμινγουεΪ πάλεψε για τα ιδανικά της με Πάθος, με Σπαθί και με Έρωτα …

Η γενιά του Τώρα έχει να παλέψει με τεχνιτή νοημοσύνη και αόρατους εχθρούς, άρα μην την κατηγορείτε! Το σεξ είναι ίσως η τελευταία πρωτόγονη πράξη που τη φέρνει σε επαφή με τον άνθρωπο, γι` αυτό το ανήγαγε σε αξία…

 

Κουτή Ειρήνη Βασιλεία!

Διαβάστε επίσης

Close