Μυστικά για τα νοστιμότερα τηγανιτά αβγά και την πιο αφράτη ομελέτα!

Τι πιο νόστιμο και γρήγορο φαγητό από τα τηγανιτά αβγά!

Μυστικά για τα νοστιμότερα τηγανιτά αβγά και την πιο αφράτη ομελέτα!

Τι πιο νόστιμο και γρήγορο φαγητό από τα τηγανιτά αβγά!

Παρόλο που όλοι ξέρουμε πώς να τα μαγειρέψουμε, υπάρχουν αρκετά μυστικά που μπορούμε να μάθουμε:

• Για να κόψετε ένα αβγό σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς να διαλυθεί, βουτήχτε το μαχαίρι σας σε πολύ καυτό νερό.

• Για να ξεφλουδίζουν εύκολα τα αβγά σας, βάλτε στο νερό που τα βράζετε, αλάτι.

• Ρίξτε δυο σταγόνες γάλα στο κρύο νερό που πρόκειται να βράσετε αβγά. Δε θα σπάσουν!

• Όταν τηγανίζετε αβγά, βγάλτε τα από τη φωτιά λίγο πριν ψηθούν εντελώς και αφήστε τα για 3-4 λεπτά με τη θερμοκρασία του τηγανιού. Δε θα πήξουν οι κρόκοι, ούτε θα ξεροψηθεί το ασπράδι. Έτσι θα γίνουν πολύ πιο εύπεπτα.

• Αν θέλετε την ομελέτα σας πιο αφράτη, όταν χτυπήσετε τα αβγά προσθέστε λίγο γάλα και μια πρέζα μπέικιν πάουντερ. Τηγανίστε την για λίγα λεπτά από τη μια πλευρά και έπειτα τοποθετήστε την στο φούρνο, αφού τον έχετε πρωτύτερα προθερμάνει.

• Για να πετύχει η ομελέτα σας, πρέπει το βούτυρο στο τηγάνι να είναι πολύ ζεστό πριν αρχίσει να καπνίσει. Έτσι το βούτυρο δεν καίγεται και η ομελέτα αρπάζει αμέσως και μένει μαλακή στο εσωτερικό. Βγάλτε το από τη φωτιά πριν γίνει πολύ σταθερή. Η θερμοκρασία του τηγανιού είναι αρκετή για να τελειώσει το τηγάνισμα.

• Για να φτιάξετε τέλεια μαρέγκα, πλύνετε το γυάλινο μπολ που θα χρησιμοποιήσετε με πολύ κρύο νερό. Σκουπίστε καλά και χτυπήστε τα ασπράδια με σύρμα ή μίξερ χειρός, αφού προσθέσετε λίγο αλάτι.

• Για να γίνει η μαρέγκα σας πιο αφράτη και πιο σφιχτή, ρίξτε στα ασπράδια σας πριν τα χτυπήσετε μερικές σταγόνες λεμόνι. Αν μάλιστα, πριν φτιάξετε τη μαρέγκα, αλείψετε με λεμόνι το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε, τότε θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα αβγά ευκολότερα.

• Αν φτιάχνετε αβγά ποσέ – αβγά βραστά χωρίς το κέλυφος στο τηγάνι με νερό – ρίξτε μια κουταλιά ξίδι στο νερό που βράζει πριν ρίξετε τα αβγά. Θα σφίξουν γρηγορότερα.

• Τέλος, όταν αγοράζετε καινούργια αβγά, μαρκάρετε με μαρκαδόρο τα παλιά. Έτσι θα ξέρετε ποια να χρησιμοποιήσετε πρώτα.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close