9 + 1 ιδέες για νόστιμες και πετυχημένες πατάτες! (β΄μέρος)

Ιδέες για να έχουν πικάντικη και ξεχωριστή γεύση!

9 + 1 ιδέες για νόστιμες και πετυχημένες πατάτες! (β΄μέρος)

Τηγανιτές, βραστές ή φούρνου, οι πατάτες αποτελούν το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!

Ιδέες για να έχουν πικάντικη και ξεχωριστή γεύση!

1. Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος να φτιάξετε πατάτες τζάκετ (γεμιστές), είναι να τις ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά να τις βάλετε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ να ροδίσουν.

2. Αγοράσατε πατάτες πολύ φρέσκιες; Για να τις βράσετε, ρίξτε τις πρώτα σε νερό που βράζει για να κλείσουν οι πόροι και μετά σε άλλο καθαρό νερό με αλάτι για να βράσουν κανονικά.

3. Αν οι πατάτες του ψητού σας δεν έχουν γίνει τραγανές, όταν το υπόλοιπο φαγητό είναι έτοιμο, βάλτε τις κάτω από δυνατό γκριλ να ροδίσουν, όση ώρα θα σερβίρετε.

4. Μη βράζετε αμέσως παλιές πατάτες που τυχόν έχετε. Θα ζαρώσουν και θα κιτρινίσουν. Βάλτε τις για λίγες ώρες σε παγωμένο νερό ακαθάριστες και βράστε τις με σκεπασμένο καπάκι.

5. Στο νερό που βράζουν οι πατάτες σας, προσθέστε λίγο λεμόνι ή ξίδι. Θα διατηρηθούν άσπρες και δεν θα κιτρινίσουν.

6. Αν θέλετε ο πουρές σας να είναι πολύ νόστιμος, βράστε τις πατάτες σε γάλα. Μόλις γίνουν λιώστε τες με βούτυρο.

7. Για να μην έχετε πρόβλημα να λιώσετε πατάτες για πουρέ, ρίξτε μια κουταλιά γλυκού από σόδα μαγειρική στο νερό που βράζουν οι πατάτες. Θα κάνει τις πατάτες πιο αφράτες και πιο εύκολες στο καθάρισμα.

8. Σας περίσσεψαν ψημένες πατάτες; Μπορείτε να τις ξαναζεστάνετε και να μοιάζουν φρεσκομαγειρεμένες αν τις βουτήξετε σε νερό που βράζει και τις βάλετε να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

9. Αν δεν πρόκειται να καθαρίστε αμέσως τις βραστές πατάτες βουτήξτε τις σε κρύο νερό αμέσως μόλις βράσουν. Θα σας είναι εύκολο μετά να τις καθαρίστε.

10. Για να μη χαλάσουν οι πατάτες σας, βουτήξτε τις πρώτα σε κρύο νερό και αφήστε τις να στεγνώσουν καλά έξω. Μετά αποθηκεύστε τις.

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close