10 απλές και γρήγορες συμβουλές για τη σωστή περιποίηση του σώματος

Μικρά μυστικά ομορφιάς που κάνουν τη φροντίδα του σώματος σκέτη απόλαυση!

10 απλές και γρήγορες συμβουλές για τη σωστή περιποίηση του σώματος

Μικρά μυστικά ομορφιάς που κάνουν τη φροντίδα του σώματος σκέτη απόλαυση!

1. Ξεμείνατε από κρέμα χεριών και αυτά είναι θαμπά, ξερά και σας τραβάνε; Μη στεναχωριέστε. Βρέξτε ελαφρά με νερό τα χέρια σας και στάξτε λίγες σταγόνες λάδι. Θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η υγρασία στο δέρμα σας. Και μην ανησυχείτε, το λάδι θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα.

2. Μαλακώστε το δέρμα σας με λίγο μαλακτικό για τα μαλλιά πριν ξυρίσετε τα πόδια ή τις μασχάλες σας. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να μείνει το δέρμα σας μαλακό, χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα.

3. Πριν κάνετε ντους, περάστε μια βούρτσα από τα πόδια, τον θώρακα, τα χέρια και την πλάτη σας. Λέγεται “στεγνό βούρτσισμα”, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει απολέπιση.

4. Βάλτε τη λοσιόν σώματος που χρησιμοποιείτε στη μπανιέρα σας όση ώρα κάνετε μπάνιο ή ντους, αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει καλά το μπουκάλι. Όταν θα το χρησιμοποιήσετε, θα έχετε ακριβώς αυτή τη θερμοκρασία που θα έχει το σώμα σας, έτοιμη να την απλώσετε στο σώμα σας.

5. Ορθοστασία, κουρασμένα πόδια; Βάλτε αλάτι ή μαγειρική σόδα σε μια λεκανίτσα με νερό και βυθίστε τα πόδια σας για λίγα λεπτά. Άλλη λύση είναι να τα βυθίσετε σε ζεστό νερό με μια χούφτα δεντρολίβανο. Σίγουρα θα ανακουφιστείτε.

6. Όσο κι αν σας αρέσει, μην κάνετε ποτέ πολύ ζεστό μπάνιο ή ντους. Θερμοκρασία νερού γύρω στους 40 βαθμούς είναι ιδανική για την τόνωση και τη χαλάρωση, ενώ η μεγαλύτερη θερμοκρασία δημιουργεί χαλάρωση του δέρματος.

7. Έχετε τραχιά και ξηρά πέλματα; Οι μαλακτικοί κι ενυδατικοί παράγοντες του ελαιόλαδου επαναφέρουν την υγρασία στα τραχιά πέλματα. Αν ωστόσο, το συνδυάσετε με μέλι και κόκκους μαύρης ζάχαρης, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

8. Πονάτε όταν βγάζετε τα φρύδια σας; Απλώστε στην περιοχή λίγη παιδική οδοντόκρεμα σε τζελ. Αφήστε για λίγα λεπτά και μετά βγάλτε τα φρύδια σας. Δεν θα πονέσετε καθόλου.

9. Τρίψτε πονεμένους μυς με καρυδέλαιο. Είναι αποτελεσματικό και πολύ πιο οικονομικό από τις πανάκριβες κρέμες του εμπορίου.

10. Αν ξεμείνατε από ξεβαφτικό νυχιών, ψεκάστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι σπρέι για τα μαλλιά. Θα ξεβάψει τα νύχια σας αμέσως!

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close