10 πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι σας (β΄μέρος )

Μικρές συμβουλές που κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη αλλά και πιο γοητευτική.

10 πρωτότυπες ιδέες για το σπίτι σας (β΄μέρος )

Μικρές συμβουλές που κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη αλλά και πιο γοητευτική.

Ιδέες και λύσεις που μεταφέρθηκαν από μητέρα σε κόρη για ένα ολοκληρωμένο νοικοκυριό.

1. Για να μη θαμπώνουν τα τζάμια του μπάνιου σας από τους υδρατμούς, βάλτε ένα μπολ με αλάτι στο περβάζι του παραθύρου. Θα σταματήσει το θάμπωμα των τζαμιών.

2. Αν έχετε πρόβλημα με την κατάποση χαπιού, δοκιμάστε να το καταπιείτε με μια κουταλιά γιαούρτι. Έχει καλύτερη γεύση και μπορείτε να το καταπιείτε αμέσως.

3. Βάλτε λίγη βαζελίνη στο εσωτερικό των καινούριων σας παπουτσιών. Έτσι το δέρμα και τα δάκτυλά σας δε θα τρίβονται στο καινούργιο δέρμα και δε θα πληγώνονται και θα αποφύγετε τους επώδυνους κάλους.

4. Για να μη χάσουν οι δερμάτινες μπότες σας το σχήμα τους και τσαλακωθούν, βάλτε μέσα σε κάθε μια ένα μπουκάλι από νερό ή αναψυκτικό λίτρου.

5. Γεμίστε ένα μικρό μπουκαλάκι από σπρέι με χυμό λεμονιού και διατηρήστε το στο ψυγείο. Εύκολη και γρήγορη λύση για να ψεκάζετε φρούτα για να μη μαυρίζουν ή σαλάτες και βρασμένα λαχανικά.

6. Έχετε δειγματάκια από αρώματα που δίνουν δωρεάν για δοκιμή; Μην τα αφήνετε έτσι. Βάλτε μερικές σταγόνες στη θήκη του πλυντηρίου σας μαζί με το μαλακτικό ρούχων. Τα ρούχα σας όταν βγουν θα έχουν ένα ωραίο απαλό άρωμα που θα μείνει.

7. Όταν αγοράζετε μικροπράγματα, μην πετάτε τις μικρές πλαστικές σακούλες. Φορέστε τις στα πόδια σας και φορέστε τις μπότες σας. Τα πόδια σας θα μείνουν ζεστά και στεγνά ακόμα και τις πιο κρύες ή υγρές μέρες.

8. Στερεώνετε τις κουρτίνες από μικρά παράθυρα μπάνιου, κουζίνας , αποθήκης, σοφίτας με ωραία πολύχρωμα κοκαλάκια ή λαστιχάκια για τα μαλλιά.

9. Το άδειο μπουκάλι του αρώματός σας ρίξτε λίγο αλάτι. Μόλις αποκτήσατε ένα θαυμάσιο αποσμητικό χώρου που διαρκεί.

10. Φυλάξτε τα κεριά σας μέσα στην κατάψυξη σε μια σακούλα. Θα διαπιστώσετε ότι θα κρατήσουν περισσότερο και θα καίγονται πιο αργά.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close