10 πρακτικές συμβουλές για καθημερινή υγιεινή διατροφή (β΄μέρος)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί είναι να πίνετε ένα ποτήρι…

10 πρακτικές συμβουλές για καθημερινή υγιεινή διατροφή (β΄μέρος)

Απλές συμβουλές για καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια και λιγότερα περιττά κιλά.

1. Μη φυλάτε αποξηραμένα φρούτα σε μεταλλικά κουτιά, παρά μόνο σε γυάλινα. Το οξύ που περιέχουν τα φρούτα μπορεί να δημιουργήσει σκουριά και αλλοιώσεις στο μεταλλικό σκεύος, με κίνδυνο τη δική σας υγεία.

2. Αποφεύγετε να τηγανίζετε τα ψάρια, γιατί χάνουν πολλές από τις βιταμίνες τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κάνετε βραστά, στη σχάρα ή στον ατμό.

3. Ναι μεν τα πορτοκάλια φημίζονται για τη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν, όμως η πιπεριά περιέχει 3 φορές περισσότερη. Η πράσινη πιπεριά περιέχει στα 100 γραμ. 190 mg βιταμίνης C, ενώ η κόκκινη καυτερή στα 100 γραμ. περιέχει 243 mg!

4. Τρώτε φρέσκα σπαράγγια βρασμένα στον ατμό. Εκτός από τις βιταμίνες (Α, C, B19 έχουν και ισχυρές διουρητικές ιδιότητες.

5. Έχετε αυπνία; Βράσε μαρούλι και πιείτε το ζουμί του.

6. Αν θέλετε να αποφύγετε τα κοντίσιονερ των μαλλιών σας, επιστρατεύστε την κουζίνα σας. Αν τρώτε αρκετά ψάρια, αβγά, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς τότε η φασαρία περιττεύει!

7. Μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα δοκιμάστε να φάτε μια φετούλα λεμόνι και λίγο καφέ. Θα χωνέψετε αμέσως!

8. Αν σας πειράζει το σκόρδο στο στομάχι, μπορείτε, αφαιρώντας τον πράσινο σπόρο από το κέντρο, να το κάνετε πιο εύπεπτο.

9. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί είναι να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό φρούτου ή ένα ποτήρι χλιαρό χαμομήλι ή ένα ποτήρι μεταλλικό νερό. Αφήστε να περάσουν 10 λεπτά και μετά πάρτε το πρωινό σας. Τα υγρά καθαρίζουν το στομάχι από τα υπολείμματα της περασμένης ημέρας και βοηθούν τα έντερα να λειτουργήσουν.

10. Συνηθίστε κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, να πίνετε 1 ποτήρι χλιαρό χαμομήλι ή φασκόμηλο. Ηρεμεί τα νεύρα για έναν ήρεμο ύπνο, καθαρίζει το στομάχι και έντερο και είναι ιδιαίτερα καλό για τους καπνιστές, καθώς έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν και τους πνεύμονες.

 

1000 μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close