10 πρακτικές συμβουλές για καθημερινή υγιεινή διατροφή (α΄μέρος)

Απλές συμβουλές για καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια και λιγότερα περιττά κιλά.

10 πρακτικές συμβουλές για καθημερινή υγιεινή διατροφή (α΄μέρος)

Απλές συμβουλές για καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια και λιγότερα περιττά κιλά.

1. Χρησιμοποιήστε αντί για ζάχαρη μέλι, όπου μπορείτε, στο γάλα, στο τσάι, στο γιαούρτι. Είναι πιο υγιεινό, μα κυρίως σκοτώνει τα βακτηρίδια, επουλώνει πληγές, απαλύνει το βήχα, καλμάρει τα νεύρα και διευκολύνει το άσθμα.

2. Τρώτε όσο πιο συχνά μπορείτε αποξηραμένα βερίκοκα. Είναι μια άριστη πηγή βιταμίνης Α που δε βρίσκεται εύκολα στα άλλα τρόφιμα.

3. Πίνετε χυμό από αγγούρι. Μαλακώνει το βήχα και καθαρίζει το αίμα.

4. Τα μυρωδικά βασιλικός, θυμάρι και μαντζουράνα είναι υγιεινά υποκατάστατα για το πιπέρι στα φαγητά, που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους.

5. Ποτέ μην αλατίζετε το φαγητό όταν μαγειρεύετε. Οι κανόνες της υγιεινής διατροφής επιτάσσουν το αλάτισμα μετά…

6. Ο μουσακάς είναι κλασικό παραδοσιακό γνήσιο ελληνικό φαγητό. Αλλά βαρύ για το στομάχι. Θα σας γίνει πολύ ελαφρύτερο και νοστιμότερο εάν, αντί να τηγανίσετε τις μελιτζάνες που ρουφάνε πολύ λάδι και κάνουν δύσπεπτο το φαγητό, κάνετε το εξής απλό: απλώστε τις φέτες της μελιτζάνας ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.

Περάστε τις από πάνω με ένα φαρδύ πινέλο με λάδι και ψήστε τις για λίγο στο γκριλ του φούρνου σας και από τις δυο πλευρές. Συνεχίστε με το μουσακά σας όπως ξέρετε. Εκτός από το ότι κάνετε καλό στην υγεία σας, δεν γεμίζετε το σπίτι σας με μυρωδιές τηγανίσματος!

7. Αμύγδαλα, φουντούκια άψητα, σταφίδες και ξερά σύκα αποτελούν ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.

8. Όταν βράζετε σπανάκι, μη βάζετε καθόλου νερό, γιατί έτσι θα διαλυθούν όλες οι βιταμίνες και τα στοιχεία του. Το σπανάκι έχει αρκετό νερό από μόνο του, ώστε να βράσει σε αυτό που βγάζει και έτσι να διατηρήσει όλη τη γεύση και τη θρεπτική του αξία.

9. Εάν πρέπει να πάρετε περισσότερο ασβέστιο από τα φαγητά σας, φροντίστε να τρώτε τα μικρά ψάρια, γαύρο, μαρίδες, σαρδέλες με τα κόκαλά τους!

10. Μη βάζετε υγρά σε τενεκεδένια κουτιά. Υπάρχει περίπτωση να σκουριάσουν και να σας καταστρέψουν χυμούς ή μαρμελάδες, αλλά κυρίως να προκαλέσουν σοβαρές δηλητηριάσεις.

 

1000 μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close