10 απλές λύσεις για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας (β΄μέρος)

Ακολουθείστε τις έξυπνες συμβουλές και διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από τους χώρους σας.

10 απλές λύσεις για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας (β΄μέρος)

Ακολουθείστε τις έξυπνες συμβουλές και διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από τους χώρους σας.

1. Βάλτε στα τραπεζάκια σας όταν έχετε καλεσμένους πιάτα με πολύχρωμα χοντρά κεριά και ανάψτε τα. Και ωραία ατμόσφαιρα δημιουργούν και απορροφούν τον καπνό των τσιγάρων.

2. Βάλτε σε κάθε σώμα καλοριφέρ στο σπίτι ένα μπολάκι με καυτό νερό και διάφορα αρωματικά (κανέλα, γαρίφαλο, μέντα). Όλο το σπίτι θα μυρίζει ευχάριστα.

3. Η κανέλα είναι ένα οικονομικό αποσμητικό χώρου υποκατάστατο των διάφορων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μια ή δυο κουταλιές κανέλας ή 2 ξυλάκια και βράστε τη. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για λίγο. Το άρωμά της θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα.

4. Αφού ψήσετε στο φούρνο σας ψάρι ή κρέας και γεμίσει η κουζίνα ή και το σπίτι με ανάμεικτες μυρωδιές, βάλτε μέσα στο φούρνο να ψηθούν φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια. Η ευχάριστη μυρωδιά τους θα φρεσκάρει την ατμόσφαιρα.

5. Σε όλα τα ντουλάπια, τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας βάλτε υφασμάτινα ποτ πουρί που θα φροντίζετε να ανανεώνετε κάθε μήνα. Αλλιώς, βάλτε αρωματικά σαπουνάκια και ξεχάστε τα…

6. Καθαρίζετε ψάρια και τα χέρια σας μυρίζουν; Τρίψτε τα με χοντρό αλάτι!

7. Για να μη μυρίζει ψαρίλα το σπίτι όταν τηγανίζετε ψαρικά, ρίξτε στο λάδι τηγανίσματος 2 φέτες λεμόνι.

8. Αφού τηγανίσετε ψάρια, αδειάστε το λάδι, βάλτε νερό μαζί με μεταχειρισμένα φακελάκια τσαγιού ή φύλλα τσαγιού και βράστε το για λίγα λεπτά. Η δυσάρεστη μυρωδιά της ψαρίλας θα εξαφανιστεί.

9. Αν μυρίζει ο κάδος σκουπιδιών, ρίξτε φλούδες από πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

10. Για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας, ρίξτε αρωματικά βότανα σε λίγο νερό και αφήστε τα να βράσουν.

 

1000 μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close