10 απλές λύσεις για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας (α΄μέρος)

Έξυπνα tips για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές που σας ενοχλούν!

10 απλές λύσεις για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας (α΄μέρος)

Διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά από συγκεκριμένα σημεία της κουζίνας και του σπιτιού σας, εύκολα, με απλά υλικά που ήδη τα έχετε!
1. Μυρωδιές στο ψυγείο; Το ένα φαγητό παίρνει από τις άλλες οσμές. Βάλτε σε μια γωνιά του ψυγείου σας ένα μπολάκι με νερό και μαγειρική σόδα. Η γιαγιά μου έλεγε ότι τραβάει όλες τις μυρωδιές.
2. Μερικά τρόφιμα και λαχανικά έχουν βαριά οσμή (πεπόνι, κρεμμύδι, ταραμάς) και μεταφέρουν τη μυρωδιά τους και σε τρόφιμα του ψυγείου σας. Αν βάλετε δίπλα σε αυτά τα τρόφιμα ένα μπολάκι με γάλα, αυτό θα απορροφήσει τη βαριά οσμή και θα γλιτώσετε τα υπόλοιπα.
3. Αν το γάλα που βράζετε έπιασε και κάηκε στον πάτο, η άσχημη μυρωδιά θα φύγει αν ρίξετε αμέσως αλάτι.
4. Βάλτε δυο φύλλα δάφνης στο νερό που βράζετε λαχανικά με βαριά μυρωδιά – λάχανο, κουνουπίδι. Θα απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά στο λεπτό!
5. Θέλετε τα ρούχα σας να έχουν πάντα μια ευχάριστη μυρωδιά απαλλαγμένη από τσιγαρίλα ή «κουζινίλα»; Βάλτε στη ντουλάπα σας μερικά καρφάκια γαρίφαλου σε ένα πάνινο σακουλάκι και αφήστε τα δουλεύουν για σας.
6. Αν τα πιάτα έχουν αποκτήσει τη μυρωδιά του αβγού, τρίψτε τα με ξίδι, λεμόνι ή καφέ. Μπορείτε στο νερό που θα τα πλύνετε να ρίξετε μια κουταλιά ελληνικό καφέ και θα απαλλαγείτε μια και καλή από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
7. Καθαρίσατε σκόρδο και η μυρωδιά στα χέρια σας δε λέει να φύγει; Τρίψτε καλά τα δάχτυλά σας σε ανοξείδωτο μαχαίρι. Αν είναι κοφτερό και επικίνδυνο για τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιήστε ένα ανοξείδωτο πιρούνι. Θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα.
8. Για να μη μυρίζουν τα αποτσίγαρα και οι στάχτες στα τασάκια σας, βάλτε ένα λεπτό στρώμα από μπέικιν πάουντερ στη βάση. Θα τραβήξει τις μυρωδιές.
9. Έχετε κόσμο και δε θέλετε να μυρίσει το σπίτι «τσιγαρίλα»; Βάλτε σε διάφορα σημεία, κρυφά, μπολάκια με ξίδι.
10. Αν το ψυγείο σας έχει δυσάρεστη μυρωδιά από κάτι που σας ξέφυγε και σάπισε, βάλτε μέσα ένα πιατάκι με σκόνη ελληνικού καφέ για 24 ώρες. Η «σαπίλα» θα εξαφανιστεί.

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close