Δροσερό κέικ με βατόμουρα

Ένα διαφορετικό, φρουτένιο κέικ που θα το λατρέψετε!

Δροσερό κέικ με βατόμουρα

Μια εύκολη, γρήγορη και light συνταγή που θα σας ξαφνιάσει!

Υλικά:
150 γρ. βούτυρο light
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο
350 γρ. ανάμεικτα φρούτα κατεψυγμένα της αρεσκείας μας
300 γρ. άπαχο formaige – frais
50 γρ. φρούτα κατεψυγμένα
Λίγο κακάο (αν θέλετε)

Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το υλικό.

Προσθέστε το αβγό, το αλεύρι , το κακάο και μετά το γάλα. Ανακατεύετε καλά.

Ανάβετε το φούρνο στους 180 oC. Βάζετε τα φρούτα στη βάση ενός ταψιού (23cm) και ρίχνετε από πάνω το χυλό του κέικ. Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Το βγάζετε και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα: φτιάχνετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τα φρούτα με το formaige – frais.

Ρίχνετε τη σάλτσα σε κάθε κομμάτι που σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγα φρούτα ακόμη.

Μερίδες : 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 183

 

Υγιεινή διατροφή

Διαβάστε επίσης

Close