Τροφές και υγεία

Η υγεία στο πιάτο μας!

Τροφές και υγεία

Τροφές ιδανικές για την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Οι Αγκινάρες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς κατεβάζουν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα.

Τα Φασόλια ρίχνουν τη χοληστερίνη, ελέγχουν την ινσουλίνη και τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα, ρίχνουν την πίεση και θεραπεύουν προβλήματα του εντέρου.

Το Λάχανο μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου, να εμποδίσει το έλκος στομάχου, να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και να καταπολεμήσει βακτηρίδια και μικρόβια στο πεπτικό σύστημα.

Τα Καρότα μπορεί να »μπλοκάρουν» τη δημιουργία καρκίνων εξαιτίας του καπνίσματος, να μειώσουν τη χοληστερίνη και να καταπολεμήσουν τη δυσκοιλιότητα.

Το Σέλινο ή το Σέλερι είναι αποτελεσματικό διουρητικό και βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τα Ψάρια και ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, κολιός, σκουμπρί, γαύρος) βοηθούν στις βλάβες των αρτηριών και εμποδίζουν τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης, την αρτηριακή πίεση και συνεπώς βοηθούν στην καταπολέμηση του εμφράγματος. Τα λιπαρά ψάρια επίσης βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της ρευματικής αρθρίτιδας.

Το Σκόρδο πιστεύεται ότι είναι πολύ καλό αντιβιοτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θρόμβων στο αίμα.

Τα Μανιτάρια καθαρίζουν το αίμα, χαμηλώνουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην ελάττωση της χοληστερίνης, στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και αδρανοποιούν τους διάφορους ιούς.

Το Ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά, μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη. Πιστεύεται ότι περιέχει ουσίες που εμποδίζουν τη δημιουργία καρκίνου και επιβραδύνουν το γήρας.

Τα Κρεμμύδια κάνουν καλό στην καρδιά και καθαρίζουν το αίμα. Καθυστερούν τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα, μειώνουν τη χοληστερίνη και ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τα βακτηρίδια.

Ο Αρακάς προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Το Ρύζι πιστεύεται ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά τη διάρροια και εμποδίζει τη δημιουργία πετρών στα νεφρά καθώς επίσης και μερικούς καρκίνους.

Οι Ντομάτες ελαττώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και εμποδίζουν τη δημιουργία σκωληκοειδίτιδας.

Τα Μήλα βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και στη μείωση της πίεσης – σημαντικά για γερή καρδιά. Θεωρείται ότι μειώνουν την όρεξη, σκοτώνουν τις μολύνσεις και ιούς λόγω της πηκτίνης που περιέχουν.

Τα Βερίκοκα εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη καρκίνων – ιδιαίτερα αυτών που συνδέονται με το κάπνισμα – λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε Β-Καροτίνη.

Τα Σύκα είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση μερικών καρκίνων και διευκολύνουν την πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Το Μέλι θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν φυσικό γλυκαντικό αντί για ζάχαρη – όπου είναι δυνατόν –  καθώς μάλιστα βοηθάει στην καταπολέμηση βακτηριδίων, επούλωση πληγών, βρογχικό άσθμα, βήχα και ηρεμεί τα νεύρα.

Το Γάλα βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, διαφόρων μολύνσεων, εμποδίζει την ανάπτυξη έλκους στομάχου και δωδεκαδακτύλου και ηρεμεί το στομάχι και τα νεύρα. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της πίεσης και στης χοληστερίνης.

Οι Ξηροί Καρποί περιέχουν λάδι που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Η Βρώμη είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την καρδιά, καθώς μειώνει τη χοληστερίνη και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Βοηθά επίσης στους δερματικούς ερεθισμούς και μπορεί να ενεργήσει και σαν καθαρτικό.

Τα Πορτοκάλια ρίχνουν τη χοληστερίνη και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Επίσης καθυστερούν την αρτηριοσκλήρωση.

Τα Δαμάσκηνα θεωρούνται σαν ισχυρό καθαρτικό.

Διαβάστε επίσης

Close