10 ιδέες για να οργανώσετε σωστά το σπίτι σας! (β΄μέρος)

Και όλα τα πράγματα είναι στη θέση τους!

10 ιδέες για να οργανώσετε σωστά το σπίτι σας! (β΄μέρος)

Συνεχίζουμε την οργάνωση του χώρου μας με απλές και έξυπνες συμβουλές, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας και την ποιότητα ζωής μας!

1. Μην πετάτε καλάθια που πιθανόν να σας βρίσκονται στο σπίτι. Βάζετε τα φρούτα σας εκεί για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό, μια και αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί ανάμεσα από τις τρύπες του καλαθιού.

2. Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κλειδιά που κρέμονται στο μπρελόκ σας; Βάλτε σε μερικά από αυτά μια βούλα από διαφορετικά χρώματα βερνικιού νυχιών. Θα γλιτώσετε χρόνο και εκνευρισμό.

3. Συνηθίστε να έχετε πρόχειρα μερικά κέρματα σε μια μικρή θήκη στο αυτοκίνητό σας. Θα σας χρειαστούν για πάρκινγκ ή για τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ.

4. Αν κρεμάτε στην αποθήκη σας σε γάντζους διάφορα εργαλεία για το σπίτι ή τον κήπο σας, κάντε το περίγραμμά τους με μολύβι. Έτσι θα ξέρετε κάθε φορά πού θα κρεμάσετε τα εργαλεία που έχετε χρησιμοποιήσει.

5. Στην αρχή κάθε χρονιάς, κρεμάστε στο ψυγείο σας έναν κατάλογο με όλες τις γιορτές και τα γενέθλια, επετείους φίλους και συγγενών. Θα ξεχάσετε πολύ λιγότερους αν τον κοιτάτε 1-2 φορές την εβδομάδα.

6. Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο στους πάγκους της κουζίνας σας, ανοίξτε ένα συρτάρι και βάλτε ένα ξύλο κοπής λαχανικών για να δημιουργήσετε άλλο ένα κομμάτι πάγκου.

7. Κρεμάστε ελαφριά πολύχρωμα καλάθια στον τοίχο της κουζίνας σας – ένα για κάθε μέλος της οικογένειας. Θα σας βολέψουν γιατί εκεί θα βάζετε την αλληλογραφία του καθενός, τα σκορπισμένα μικροπράγματα ή τηλεφωνικά μηνύμα.

8. Ένας ωραίος τρόπος να βάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας. Χρησιμοποιήστε μια θήκη – κάβα για τα κρασιά (πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες, σε διάφορα μεγέθη). Κάντε ρολά τις πετσέτες και βάλτε τις στις θήκες – τρύπες.

9. Έλλειψη χώρου στο μπάνιο; Κρεμάστε στο πίσω μέρος της πόρτας μια θήκη παπουτσιών. Βολέψτε σε μικρές θήκες σαπούνια, σπόγγους, ταλκ, χτένες, βούρτσες, αποσμητικά κ.α.

10. Βάλτε πάνω στην τουαλέτα σας ή στο σημείο που βάφεστε ένα μικρό σφουγγάρι. Θα μπορείτε εκεί να καρφώνετε τα σκουλαρίκια σας ή τις καρφίτσες σας για να τα έχετε πάντα πρόχειρα.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close