Η ζήλια στο ζευγάρι είναι η πιο ικανή προξενήτρα, από την Μάρω Βαμβουνάκη

Μπερδεύεται και τις μπερδεύει τις γυναίκες που τον διεκδικούν

Η ζήλια στο ζευγάρι είναι η πιο ικανή προξενήτρα, από την Μάρω Βαμβουνάκη

Καμιά ερωτική σχέση ανάμεσα σε ζευγάρι δεν καταφέρνει να έχει τόσο πάθος όσο όταν το ζευγάρι στην ουσία είναι τρίγωνο.

Όταν οι αντίζηλες είναι οι γυναίκες και ο ¬άνδρας, στη μέση, το μήλο της έριδος. Πρόκειται για την πλέον φλογερή περιπέτεια στους αιώνες των αιώνων. Ακόμη και ο Τρωικός Πόλεμος προϋπέθετε τρίγωνο για να ξεκινήσει την άγρια δεκαετία του.

Θα τολμούσα μάλιστα εδώ να υπογραμμίσω ότι, σε τέτοια βάναυσα, παράφορα τρίγωνα, έχω προσέξει πως ο άνδρας-μήλο της έριδος είναι κατά κανόνα ένας άνδρας αδύναμος έως δειλός σαν χαρακτήρας. Έχω κάνει μια μικρή στατιστική τόσα χρόνια που εργάζομαι.

Πρόκειται για έναν άνδρα που δεν είναι σε θέση να χορτάσει καμιά γυναίκα του ικανοποιητικά, ούτε δηλαδή σύζυγο, ούτε ερωμένη, ούτε μάνα, ούτε κόρη. Συνήθως είναι ένας άνδρας-παιδί. Άνδρας άβουλος και ανώριμος.

Του είναι αδύνατο να βάλει όρια, να προσφέρει εκείνο που πρέπει προς την ανάλογη κατεύθυνση. Μπερδεύεται και τις μπερδεύει τις γυναίκες που τον διεκδικούν. Μπορεί και να τις τρελάνει με την ισχνή του ασάφεια.

Όχι μονάχα του είναι ακατόρθωτο να βάλει τις «γυναίκες του» στη θέση τους τη φυσιολογική και σε μια τάξη, να επιβληθεί, αλλά πολύ συχνά αποφεύγει σαν στρουθοκάμηλος να καταλάβει, να δει τι όντως συμβαίνει γύρω του και εξαιτίας του.

 

Μάρω Βαμβουνάκη, απόσπασμα από το βιβλίο της “Η μπαλάντα της ζήλειας”, εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβάστε επίσης

Ο Ηλίθιος (Osho)

Ο Ηλίθιος (Osho)

Όσο περισσότερο λες όχι, τόσο περισσότερο συρρικνώνεσαι, κλείνεις. Όσο περισσότερο λες όχι, τόσο λιγότερο ζωντανός παραμένεις.

Αγάπες

Αγάπες

Οι δικές μας οι αγάπες, που γεννιούνταν…

Close