10 ιδέες για να οργανώσετε σωστά το σπίτι σας! (α΄μέρος)

Απλές και έξυπνες λύσεις που πραγματικά μας λύνουν τα χέρια σε δύσκολες στιγμές.

10 ιδέες για να οργανώσετε σωστά το σπίτι σας! (α΄μέρος)

Αν οργανώσουμε σωστά το σπίτι μας, θα είναι το πιο άνετο μέρος για να ζούμε και να δουλεύουμε, ακόμα και αν είναι πολύ μικρό. Συν ότι γλιτώνουμε και χρόνο από το καθημερινό καθάρισμα!

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν όλα τα πράγματα είναι στη θέση τους αποφεύγεται ο εκνευρισμός και η σύγχυση.

1. Αν έχετε τραπέζι σε πολλά άτομα και δε χωράει ο φούρνος τόσα πιάτα για ζέσταμα, βάλτε τα για λίγη ώρα κάτω απ’ το καυτό νερό της βρύσης. Έτσι, θα έχετε ζεστά και καθαρά πιάτα ταυτόχρονα.

2. Καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με υγρό απολυμαντικό διάλυμα. Οι μικροοργανισμοί και τα μικρόβια που υπάρχουν στα λαχανικά και στα κρέατα, αναπτύσσονται εύκολα και μεταδίδονται και στα καθαρά είδη. Με τον τρόπο αυτό απολυμαίνετε και είστε σίγουροι για την καθαριότητα της κουζίνας σας.

3. Τακτικά, χρειαζόμαστε φρέσκια μαγιά. Αλλά τελευταία στιγμή, πού να τρέχεις σε φούρνους να βρεις. Μπελάς! Η λύση, απλή. Αγοράστε απ’ το σούπερ μάρκετ μερικούς κύβους με φρέσκια μαγιά. Βάλτε τη στην κατάψυξή σας και τη χρησιμοποιείτε όποτε τη χρειάζεστε κάθε φορά.

4. Άραγε πόσες φορές – όταν θέλετε να μαγειρέψετε – ανοίγετε το ψυγείο σας και ανακαλύπτετε ότι ο μαϊντανός σας, ο άνηθος ή το σέλινό σας είναι χαλασμένα. Λύστε με οργάνωση τα μικρά αυτά προβλήματα.

Όταν αγοράζετε αυτά τα είδη φρέσκα, τα καθαρίζετε, τα ψιλοκόβετε, τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τα βάζετε σε αεροστεγή κουτάκια χωριστά το καθένα στην κατάψυξή σας. Πάντα θα έχετε όσο ποσότητα θέλετε.

5. Κερδίστε χρόνο στο μαγείρεμα! Όταν μαγειρεύετε, δοκιμάστε να μαγειρέψετε τη διπλάσια ποσότητα από αυτήν που θα χρησιμοποιήσετε. Βάλτε το μισό αυτό φαγητό στην κατάψυξη και θα έχετε την άλλη εβδομάδα μια μέρα «ρεπό» από την κουζίνα!

6. Κερδίστε χρήμα! Όταν ψήνετε το φαγητό σας στο φούρνο, μην αφήνετε ανεκμετάλλευτη τη θερμότητα. Ψήστε ένα κέικ ή μια πίτα ή ακόμα και πατάτες.

7. Έχετε πάντα δίπλα σας στην κουζίνα σας ένα μπολ, όπου θα βάζετε τις κουτάλες, τις πιρούνες ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε για την ετοιμασία του φαγητού. Έτσι, δε θα λερώνετε τους πάγκους της κουζίνας σας.

8. Μην πετάτε τα αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσεως. Κρατήστε και χρησιμοποιήστε τα για να ψήσετε κέικ ή να φορμάρετε ένα τζελ ή ένα πατέ.

9. Σας περίσσεψε κόλλα ταπετσαρίας; Μην τη πετάξετε. Βάλτε τη στην κατάψυξη. Θα είναι σαν καινούργια όταν τη ξεπαγώσετε για να τη χρησιμοποιήσετε.

10. Πολιές κάλτσες ή μπατζάκια από παντελόνια που έχετε για πέταμα, είναι ο καταλληλότερος χώρος για να φυλάτε τα κρεμμύδια σας.

 

1000 Μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close