Σοκολατένιο cheesecake με μύρτιλα!

Γευστικό, δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες!

Σοκολατένιο cheesecake με μύρτιλα!

Με εξαιρετική υφή και όλες τις ιδιότητες του superfood μύρτιλου!

Υλικά:

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα
500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γκανάς της πραλίνας φουντουκιού:
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε χοντρή σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα του cheesecake: Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε την πραλίνα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη γκανάς της πραλίνας φουντουκιού: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Βάζουμε την πραλίνα για την επικάλυψη σε ένα μπολ και μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στην πραλίνα.

Μπορούμε επίσης να ζεστάνουμε το μείγμα και στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό στα 700 watt. Ρίχνουμε τη γκανάς πάνω από το cheesecake. Με μία σπάτουλα λειαίνουμε την επιφάνεια της γκανάς. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει ξανά για 2 ώρες.

Διακοσμούμε με τα μύρτιλα και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθούν τα μύρτιλα στη γκανάς.

 

Υγιεινή διατροφή και κουζίνα

Διαβάστε επίσης

Close