Έχεις κατοικίδιο; Τότε θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια μυστικά!

Έξυπνες συμβουλές και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που μας δημιουργούν

Έχεις κατοικίδιο; Τότε θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια μυστικά!

Γεμίζουν το σπίτι και την ψυχή μας με χαρά.

Αποτελούν όχι απλά ευχάριστη συντροφιά, αλλά μέλος της ίδιας μας της οικογένειας, με το οποίο θα περάσουμε όλα τα χρόνια της ζωής του. Τι γίνεται όμως όταν τα αγαπημένα μας κατοικίδια αφήνουν το σημάδι τους παντού;

Ωστόσο, αυτές οι συνήθεις εγκυμονούν συχνά κινδύνους τόσο για την υγεία του ίδιου του κατοικίδιου, όσο και για τη δική μας, ιδιαίτερα αν δεν το έχουμε εκπαιδεύσει.

Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν καλό να ακολουθήσετε κι εσείς κάποιες έξυπνες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα φιλικό για όλους περιβάλλον και να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο όλες τις ώρες της ημέρας, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με τους ειδικούς απλά καθημερινά αντικείμενα:

• Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξίδι σε 4 λίτρα νερού και ξεβγάλτε με αυτό το σκύλο σας μετά το μπάνιο. Θα εμποδίσει τσιμπούρια και άλλα ζωύφια να τον ενοχλήσουν.

• Ο πιο αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος να βγάλετε τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας από τους καναπέδες και τις καρέκλες είναι να τρίψετε τα σημεία αυτά με το χέρι σας φορώντας ένα λαστιχένιο γάντι. Θα τις εξαφανίσει με μαγικό τρόπο.

• Πασπαλίσατε το σκύλο σας με ταλκ – φάρμακο για να σκοτωθούν τα μικρόβια ή τα ζωύφια; Βάλτε από το ίδιο ταλκ στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σας. Σκουπίζοντας τα χαλιά, τα μικρόβια που θα τραβήξει η σκούπα θα σκοτωθούν κι αυτά.

• Αν υπάρχει κάποιο σημείο του σπιτιού σας ή κάποιο έπιπλο ή ακόμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου δεν θέλετε να πλησιάσει το κατοικίδιό σας για να μην κάνει ζημιά, τότε πασπαλίστε γύρω γύρω με λίγες νιφάδες σαπουνιού. Μισούν τη μυρωδιά και δεν πλησιάζουν με τίποτα.

• Εμποδίστε το σκυλάκι σας να μασουλάει τα πόδια της καρέκλας ή του τραπεζιού σας. Τρίψτε ένα σκόρδο πάνω στα πόδια των επίπλων ή αλείψτε τα με γαριφαλόλαδο και δεν θα πλησιάσει ούτε για αστείο.

• Ο σκύλος σας συνηθίζει να θέλει να μασάει ό,τι βρει μπροστά του; Δέστε ένα κομμάτι πάνω στο χερούλι της πόρτας και κρεμάστε ένα χάρτινο ή άλλο μπολάκι. Θα ασχοληθεί αρκετές ώρες με αυτό και θα αποφύγετε τις κατεργαριές του.

• Αν δεν θέλετε οι γάτες της γειτονιάς να χρησιμοποιούν την αυλή σας ή τον κήπο σας για τουαλέτα, σκορπίστε γύρω ξεραμένες φλούδες πορτοκαλιού.

• Έρχονται οι γάτε ή άλλα ζώα και σκαλίζουν τις γλάστρες και τα φυτά σας; Σκορπίστε γύρω γύρω από τα φυτά μερικούς κόκκους μαύρο ή πράσινο πιπέρι και θα δείτε ότι θα εξαφανιστούν.

• Βάλτε τα μπολ του σκύλου ή της γάτας σας που χρησιμοποιούν για φαγητό και για γάλα ή νερό, επάνω σε έναν πλαστικό δίσκο. Έτσι δε θα λερώνουν το πάτωμα και είναι πολύ καλύτερο από το να βάζετε εφημερίδες.

• Δώστε στο σκύλο ή τη γάτα σας ένα ωμό αβγό, μια φορά την εβδομάδα. Και λιχουδιά γι’ αυτά είναι και τους χαρίζει ωραίο και γυαλιστερό τρίχωμα.

 

1000 μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close