Λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλα!

Ένα γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του γλύκισμα!

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλα!

Ένα γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του γλύκισμα!

Η δόση βγάζει 20-25 λουκουμάδες

Υλικά:
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλ. κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
½ φλ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή αναψυκτικό μήλου
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. μήλο τριμμένο
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη (ή στο μίξερ) το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλάουρ.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Σε κατσαρολάκι βαθύ ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι. Με κουτάλι της σούπας ή με το εργαλείο που βάζουμε παγωτό, παίρνουμε από το μίγμα και το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Έπειτα από κάθε κουταλιά, βυθίζουμε το κουτάλι σε ποτήρι με νερό για να μην κολλάει το μίγμα.

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα. Τα σερβίρουμε απευθείας!

 

Γεύσεις Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Close