Η φύση είναι γιατρικό

Η φύση έχει έναν θαυμάσιο τρόπο να θεραπεύει πολλές ασθένειες.

Η φύση είναι γιατρικό

Κάθε φορά που αισθάνεσαι με οποιονδήποτε τρόπο έξω από τα νερά σου, πήγαινε στη φύση και βρες τη γαλήνη σου.

Όταν στέλνουμε ανήσυχους εφήβους στη φύση να φροντίσουν ζώα και να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον, αυτό, σχεδόν πάντοτε, τους φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Ο εθισμός στα ναρκωτικά εξαφανίζεται όταν οι νέοι αρχίσουν να ασχολούνται με την ορειβασία ή των κωπηλασία.

Συχνά, άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια μοιραία ασθένεια ανακαλύπτουν ότι η θεραπεία που χρειάζονται είναι να περάσουν μερικούς μήνες σε ένα απομονωμένο καταφύγιο στην άγρια φύση, με διαλογισμό, προσεγγίζοντας τον Θεό. Και αυτό μερικές φορές οδηγεί σε μια αυθόρμητη θαυματουργική ίαση.

Εάν υποφέρεις από αϋπνία, περπάτησε ξυπόλητος πάνω στο γρασίδι για δέκα λεπτά πριν πέσεις για ύπνο. Η φύση έχει έναν θαυμάσιο τρόπο να θεραπεύει πολλές ασθένειες.

Προσπάθησε να περάσεις μια μέρα σε ένα απομονωμένο μέρος, ακούγοντας μόνο τους ήχους της φύσης – τα πουλιά, τα έντομα, το θρόισμα των φύλλων, τον άνεμο. Αυτοί είναι θεραπευτικοί ήχοι που αντισταθμίζουν τους επώδυνους ήχους από νταλίκες, μπετονιέρες, γερανούς και άλλα παρόμοια.

Προσπάθησε να δημιουργείς ευκαιρίες για να βρίσκεσαι στην άγρια φύση – υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια ως μέρος της καθημερινότητάς σου.

Αφιέρωσε μια μέρα το μήνα ή κάθε μια – δυο εβδομάδες, για να μείνεις μόνος και να επικοινωνείς με τον Θεό. Αυτή είναι η υπέρτατη θεραπεία και κοστίζει πολύ λιγότερο από το να πληρώνεις κάποιον για να σε ακούσει!

 

Απόσπασμα από «Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer», Εκδόσεις Έσοπτρον

Διαβάστε επίσης

Close