12 έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με λουλούδια

Φτιάξτε τις δικές σας ανθοσυνθέσεις με έμπνευση και στυλ!

12 έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με λουλούδια

Τι πιο όμορφο από το να ανανεώνεις το χώρο σου με ένα βάζο γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια; Δίνουν χρώμα, ζωντάνια, φινέτσα και σου αλλάζουν την διάθεση άμεσα!

• Για να διατηρηθούν περισσότερο τα λουλούδια, στο βάζο σας ρίξτε τους ένα καρβουνάκι απ΄ αυτό που βάζουν στα λιβανιστήρια!

• Κάντε το μπουκέτο με τα λουλούδια σας να φαίνεται ωραιότερο, βάζοντας στη βάση του κοχύλια ή βότσαλα σε καθαρό κρυστάλλινο βάζο. Τα λουλούδια θα σταθούν καλύτερα και θα έχετε ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό αποτέλεσμα!

• Τα φυτά εσωτερικού χώρου χάνουν το χειμώνα φύλλωμα και μοιάζουν μαραμένα ή άρρωστα. Βάλτε στο χώμα της γλάστρας μερικά ψεύτικα που να τους μοιάζουν και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

• Χρησιμοποιήστε παλιά σκεύη με φαντασία! Φέρτε, ένα παλιό δοχείο ποτίσματος ή μια κανάτα, πίσω στη ζωή με τη φύτευση λουλουδιών που ταιριάζουν με το χρώμα.

• Αν τα λουλούδια που αγοράσατε είναι κοντά για το βάζο που τα θέλετε, ψηλώστε τα δένοντας με κλωστή στην άκρη τους καλαμάκια ή ξύλινα σουβλάκια.

• Σπασμένα ή μαραμένα λουλούδια μπορούν να ζήσουν περισσότερο αν βάλουμε τα μπουμπούκια μέσα σε ένα ρηχό γυάλινο ή κεραμικό μπολ γεμάτο με νερό. Μια τέτοια πλωτή σύνθεση από τριαντάφυλλα ή χρυσάνθεμα, θα διατηρήσει το άρωμα και το χρώμα της για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Ζαρώστε καθαρές πλαστικές διαφανείς σακούλες και βάλτε τις στη βάση των ανθοδοχείων σας. Με τον τρόπο αυτό και τα λουλούδια θα στέκονται καλύτερα εκεί που θέλετε αλλά και θα δώσει ύψος στα χαμηλά λουλούδια για να κάνετε μια ωραία σύνθεση.

• Όταν βρεθείτε στην εξοχή σε ένα δάσος μη ξεχάσετε να μαζέψετε μερικά κουκουνάρια πεσμένα κάτω. Βάφοντάς τα, διάφορα χαρούμενα χρώματα διακοσμείτε ωραία την κουζίνα ή το μπάνιο σας.

• Μαζέψτε μερικά κουκουνάρια στις καλοκαιρινές διακοπές σας. Βάψτε με ασημένιο ή χρυσαφί σπρέι και θα έχετε ωραιότατα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δεν θα χαλάνε!

• Ετοιμάζετε δείπνο για τους φίλους σας και σκέφτεστε πώς θα διακοσμήσετε το τραπέζι σας; Πάρτε μερικά όμορφα φύλλα, βάψτε τα και γράψτε πάνω στο καθένα το όνομα του κάθε καλεσμένου σας. Βάλτε τα μπροστά στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας. Έτσι ο καθένας θα ξέρει που να καθίσει ενώ τα φύλλα θα δώσουν ιδιαίτερα ξεχωριστή πινελιά στη διακόσμηση του τραπεζιού σας.

• Έχοντας ένα κλουβί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να το διακοσμήσετε. Ένα βάζο με λουλούδια στο εσωτερικό του ή ένα μπουκέτο στην κορυφή του κλουβιού θα το κάνει συναρπαστικό. Μπορείτε να κρεμάσετε μια τέτοια διακόσμηση στον τοίχο ή στο ταβάνι, ή ακόμα και να το τοποθετήστε στη μέση του τραπεζιού.

• Τα κρεμαστά φυτά στους τοίχους, χαρίζουν φινέτσα και παραπέμπουν σε κάτι το εξωτικό. Προτιμήστε να τα κρεμάσετε σε περίοπτη θέση στο σαλόνι σας και να είστε σίγουροι πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του!

 

1000 μυστικά της σύγχρονης νοικοκυράς

Διαβάστε επίσης

Close